Reason & MIDI

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Mayflower
Reason & MIDI

Post autor: Mayflower » czwartek 01 lip 2004, 13:47

Witam!

Mam pytanie czy moze ktos z was spotkal sie z jakimis programami, ktore umozliwiaja sterowanie poprzez Reasona zewnetrznymi urzadzeniami przez MIDI?

Slyszalem, ze jest cos takiego jak Nordbeat's MIDI Remoter.

Wie ktos moze jak to dziala ?

Uzywam polaczenia REWIRE + Cubase, wiec ten temat mnie nie interesuje.

Pozdrawiam

Tomek

Krizz
Kontakt:

Re: Reason & MIDI

Post autor: Krizz » piątek 02 lip 2004, 09:09

...Witam!

Mam pytanie czy moze ktos z was spotkal sie z jakimis programami, ktore umozliwiaja sterowanie poprzez Reasona zewnetrznymi urzadzeniami przez MIDI?

Slyszalem, ze jest cos takiego jak Nordbeat's MIDI Remoter.

Wie ktos moze jak to dziala ?

Uzywam polaczenia REWIRE + Cubase, wiec ten temat mnie nie interesuje.

Pozdrawiam

Tomek...

Nie za bardzo łapię: chcesz sterować Reasonem za pomocą zewnętrznych kontrolerów, czy czy zewnętrznymi urządzeniami za pomocą Reasona? Jeśli to drugie, to w jakim celu? Podaj przykład. Nie przypominam sobie, by Reason miał możliwość ustawienia jakiegokolwiek wyjścia MIDI, ale przecież Cubase ma...

Mayflower

Post autor: Mayflower » piątek 02 lip 2004, 10:59

Chodzi mi konkretne zagdanienie Reason + program X Prosze uwaznie przeczytac posta.

Chodzi o mozliwosc sterowania poprzez Reasona urzadzeniami zewnetrznymi (wiem ze nie ma on programowo takiej mozliwosci). Mam kilka modulow brzmieniowych i chce to wszystko ladnie podlaczyc pod sequencer w Reasonie. Polaczenie z Cubase, Orion itp przez rewire mnie nie interesuje, zaznaczylem to w poscie.

Pozdrawiam

Tomek

Nie za bardzo łapię: chcesz sterować Reasonem za pomocą zewnętrznych kontrolerów, czy czy zewnętrznymi urządzeniami za pomocą Reasona? Jeśli to drugie, to w jakim celu? Podaj przykład. Nie przypominam sobie, by Reason miał możliwość ustawienia jakiegokolwiek wyjścia MIDI, ale przecież Cubase ma......

Awatar użytkownika
t0m
Kontakt:

Post autor: t0m » piątek 02 lip 2004, 12:39

...Chodzi mi konkretne zagdanienie Reason + program X Prosze uwaznie przeczytac posta.

Chodzi o mozliwosc sterowania poprzez Reasona urzadzeniami zewnetrznymi (wiem ze nie ma on programowo takiej mozliwosci). Mam kilka modulow brzmieniowych i chce to wszystko ladnie podlaczyc pod sequencer w Reasonie. Polaczenie z Cubase, Orion itp przez rewire mnie nie interesuje, zaznaczylem to w poscie.

Pozdrawiam

Tomek

Nie za bardzo łapię: chcesz sterować Reasonem za pomocą zewnętrznych kontrolerów, czy czy zewnętrznymi urządzeniami za pomocą Reasona? Jeśli to drugie, to w jakim celu? Podaj przykład. Nie przypominam sobie, by Reason miał możliwość ustawienia jakiegokolwiek wyjścia MIDI, ale przecież Cubase ma......

...

bawilem sie tym softem okolo roku temu, z tego co pamietam nie ma takiej mozliwosci .... chyba ze zle pamietam

[addsig]

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » piątek 02 lip 2004, 15:56

Chodzi o mozliwosc sterowania poprzez Reasona urzadzeniami zewnetrznymi (wiem ze nie ma on programowo takiej mozliwosci). **********************

Nie ma takiej mozliwości. Brak wyjścia Midi Out w programie oraz niemozność skorzystania z instrumentów VST to jego poważne wady.

Nie pomoże tu żaden programik, gdyż Reason po prostu nie generuje komunikatów Midi Out. Może w następnej wersji...

Pozdrawiam,

Maciej R.

ODPOWIEDZ