Problemy z zapisem wartości kontrolerów ciągłych

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
przedwczoraj
Problemy z zapisem wartości kontrolerów ciągłych

Post autor: przedwczoraj » poniedziałek 28 cze 2004, 08:06

Witam,

Mam problem jak w temacie podczas dogrywania do ścieżki midi wartości filtrów modułu brzmieniowego. Na wszelki wypadek odznaczyłem w sekwenserze filtrowanie wszystkich parametrów i efekt kręcenia zapisuje się jako ciąg SysEx, jednak nie ma śladu po poszczególnych używanych filtrach.

Przy współpracy z klawiszem nie mam żadnych problemów z zapisem w sekwenserze wartości kółka modulacyjnego.

Proszę o sugestie na temat ewentualnej przyczyny problemu.

Dziękuję i pozdrawiam

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Problemy z zapisem wartości kontrolerów ciągłych

Post autor: JacekH » poniedziałek 28 cze 2004, 11:13

...Witam,

Mam problem jak w temacie podczas dogrywania do ścieżki midi wartości filtrów modułu brzmieniowego. Na wszelki wypadek odznaczyłem w sekwenserze filtrowanie wszystkich parametrów i efekt kręcenia zapisuje się jako ciąg SysEx, jednak nie ma śladu po poszczególnych używanych filtrach.

Przy współpracy z klawiszem nie mam żadnych problemów z zapisem w sekwenserze wartości kółka modulacyjnego.

Proszę o sugestie na temat ewentualnej przyczyny problemu.

Dziękuję i pozdrawiam...

O ile Cię zrozumiałem... Rejestrują się komunikaty SysEx? W takim razie gałki nie wysyłają Control Change. Modulation, czy Pitch Bend owszem - to są standardowe kontrolery.

Jacek

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Re: Problemy z zapisem wartości kontrolerów ciągłych

Post autor: przedwczoraj » środa 30 cze 2004, 09:52

O ile Cię zrozumiałem... Rejestrują się komunikaty SysEx? W takim razie gałki nie wysyłają Control Change. Modulation, czy Pitch Bend owszem - to są standardowe kontrolery.

Jacek...

Dopiero wczoraj wieczorem miałem możliwość sprawdzenia Twojej sugestii i dziękuję bardzo za trafną podpowiedź. Domyślnym ustawieniem było SysEx, po przełączniu na Control Change wszystko gra aż miło ;)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ