Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
acidman
Tani zestaw estradowy
autor: acidman » piątek 25 cze 2004, 00:02
poszukuje taniego (ok.2000 zl.) zestawu estradowego.Scislej 2 kolumn trojdroznych i ewentualnie jakis subbas pod kazda z nich.Ze wzgledu na cene poszukiwania sa dosc trudne

,dlatego postanowilem zapytac sieu Was.Ostatnio znalazlem sporo ogloszen kolumn uzywanych marki PMP Electronics i zastanawiam sieu nad zakupem czegos od nich..moze ktos moglby mi przyblizyc jakosc tych kolumn,powiedziec cokolwiek o tej firmie,badz moze jakies inne propozycje?
pozdrawiam
-
shearly
autor: shearly » piątek 25 cze 2004, 10:59
...nie chcę studzić twojego zapału,ale to chyba niemożliwe...za 2000 złotych można kupić co najwyżej pasywną kolumnę dwudrożną i to niewielkiej mocy.Powiedz,czy jest to kwota,jaka musisz przeznaczyć na cały tor auio-od mikrofonów przez mikser,końcówki do kolumn-czy tylko głośniki.Bo jeśli 2000PLN na głośniki,to możliwość jest,ale pożegnaj się z zestawem 4-drożnym.
ps.a dlaczego koniecznie satelity 3-drożne?
...phi...
-
dejote
autor: dejote » piątek 25 cze 2004, 13:41
i powiedz jakiej mocy ma być to zestaw...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
-
shearly
autor: shearly » piątek 25 cze 2004, 14:40
...i powiedz jakiej mocy ma być to zestaw......
...najlepiej 2*1 000 watt,tak żeby plennerki też pograć...
...phi...
-
acidman
autor: acidman » niedziela 27 cze 2004, 16:17
kwota 2 tys. jest przeznaczona tylko na glosniki,w przypadku gdyby wystarczyla na zestaw 2 satelity + 2 subbasy byloby wspaniale,choc bardziej nastawiam sieu na 2 satelity.Tak chcialbym z nich takze plenery pograc,wiec niezedna jest moc 1Kw. na strone(lacznie z subbasem).
Dla wiekszego uscislenia tematu nadmieniam ze gram muzyke elektroniczna i w tym celu chcialbym te glosniki wykorzystywac.
ps.
Moze jednak ktos cos slyszal o PMP Electronics,bo naprawde nie wiem co o nich sadzic...oto ich strona
http://pmp.civ.pl/
-
acidman
autor: acidman » niedziela 27 cze 2004, 16:22
czemu akurat satelity 3 - drozne?
no coz znawca nie jestem,ale sa one chyba lepsze od 2 droznych tej samej klasy,a pozatym lepiej sprawdzaja sieu na dalszej odleglosci..choc powiem szczerze ze nie jest to jakis wymog.jesli znajda sieu dobrej klasy satelity 2 - drozne to tez bede zadowolony (oczywisci dp 2 tys.)
-
szkudlik
autor: szkudlik » poniedziałek 28 cze 2004, 09:02
Moze jednak ktos cos slyszal o PMP Electronics,bo naprawde nie wiem co o nich sadzic...oto ich strona
http://pmp.civ.pl/...
To tylko moja prywatna opinia, ale jak firma nie ma dosc inteligencji zeby umiescic swoj cennik na stronie WWW tylko chce zeby "wypelnic formularz to przelsmy" - to u mnie jest "podpadnieta" na samym poczatku i ich sprzet biore pod uwage na samym koncu. Chociazby dlatego ze nie moge szybko porownac ofert z innymi.
Ciekawia mnie natomiast powody "utajniania" cen. Maja ze tak powiem za malo jaj zeby sie przyznac przed konkurencja za ile sprzedaja?
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
Hofander
autor: Hofander » poniedziałek 28 cze 2004, 11:17
http://pmp.civ.pl/...
Wyglądają okropnie. Moja porada jest taka: nigdy nie kupuj sprzętu grającego, zanim go nie usłyszysz. Idź do porządnego sklepu i posłuchaj kilku zestawów, chciaż za te pieniądze nie spodziewaj sie cudów. Na str.27 EiS są kolumny Peavey Pro 15 za 998,- szt, mają driver, a nie piezak więc mogą fajnie grać.
Pozdrawiam
Hofi
-
BlueJack
autor: BlueJack » środa 30 cze 2004, 08:12
PMP używane?...proszę bardzo, ja mam taki zestaw do sprzedania.
Środko - górki 2x250 i doły 2x 400.
W dalszym ciągu używam subbasów 18" tej firmy i powiem, że gra to nie najgorzej. Fakt, że wizualnie nie jest mistrzostwo świata, ale pokażcie mi producenta polskiego, który montuje do kolumn metalowe narożniki, a krawędzie ochrania aluminiowymi kątownikami?
Pod tym względem wielki plus!!!
Pozdrowionka