Ok, dzięki za informacje.
Pytanie które chciałbym ponowić: czy zakup minidisca i podłaczenie do niego mikrofonu uwolni mnie od konieczności zakupu przedwzmacniacza? Jeżeli nie, to w jaki sposób wzmacniać sygnał z mikrofonu w terenie?
Czym nagrywać sample?
Re: Czym nagrywać sample?
...Ok, dzięki za informacje.
Pytanie które chciałbym ponowić: czy zakup minidisca i podłaczenie do niego mikrofonu uwolni mnie od konieczności zakupu przedwzmacniacza? Jeżeli nie, to w jaki sposób wzmacniać sygnał z mikrofonu w terenie?...
Przedwzmacniacz byc MUSI.
Moze byc albo w postaci osobnego pudelka albo wbudowany w rejestrator
wbudowanego ma np.
TEN walkman MD SONY
Nie wiem jak z dzialaniem takiego preampu - ale nie spodziewam sie niczego super. Ten preamp jest raczej przeznaczony do zastosowan typu dyktafon niz do nagran. Prawdopodobnie szumi jak soundblaster...
[addsig]
Pytanie które chciałbym ponowić: czy zakup minidisca i podłaczenie do niego mikrofonu uwolni mnie od konieczności zakupu przedwzmacniacza? Jeżeli nie, to w jaki sposób wzmacniać sygnał z mikrofonu w terenie?...
Przedwzmacniacz byc MUSI.
Moze byc albo w postaci osobnego pudelka albo wbudowany w rejestrator
wbudowanego ma np.
TEN walkman MD SONY
Nie wiem jak z dzialaniem takiego preampu - ale nie spodziewam sie niczego super. Ten preamp jest raczej przeznaczony do zastosowan typu dyktafon niz do nagran. Prawdopodobnie szumi jak soundblaster...
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Re: Czym nagrywać sample?
...
Ojej, ten MD kosztuje ponad 1600zł... chyba na razie pozostanę przy mikrofonie i zwykłym przedwzmacniaczu...
...
Ojej, ten MD kosztuje ponad 1600zł... chyba na razie pozostanę przy mikrofonie i zwykłym przedwzmacniaczu...