Przystawka piezo

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
apszel
Przystawka piezo

Post autor: apszel » wtorek 22 cze 2004, 13:18

Witam.

Gitara elekroakustyk czeska Fursch o ile nie pomyliłem nazwy.

Jest tam przystawka zamontowana pod mostkiem w kształcie paska, wiem że to żadna rewelacja, ale przetwornik ten jest uszkodzony. Czy moglibyście mi doradzić gdzie takiego czegoć poszukać. Pytałem się w sklepach muzycznych i jakoś nikt mi nic ciekawego nie powidział poza oferowaniem mi przystawek do tego typu gitar w cenach nieziemskich a przecież jest to gitara dla początkujacych . Może ktoś podpowie.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam.
Muzyka to moje hobby

Awatar użytkownika
Hofander

Re: Przystawka piezo

Post autor: Hofander » wtorek 22 cze 2004, 16:17

...Witam.

Gitara elekroakustyk czeska Fursch

Może ktoś podpowie.Z góry dzięki.

Pozdrawiam....

Zadzwoń do dystrybutora Furcha i powinni mieć coś takiego w serwisie, obawiam się , że w sklepie nie kupisz, takie rzeczy rzadko się psują.

Pozdrawiam

H

Awatar użytkownika
mc_iek

Post autor: mc_iek » wtorek 22 cze 2004, 16:48

......Witam.

Gitara elekroakustyk czeska Fursch

Może ktoś podpowie.Z góry dzięki.

Pozdrawiam....

Zadzwoń do dystrybutora Furcha i powinni mieć coś takiego w serwisie, obawiam się , że w sklepie nie kupisz, takie rzeczy rzadko się psują.

Pozdrawiam

H...

Spokojnie da się to kupić w sklepach muzycznych. To jest zwykły przetwornik piezoelektryczny listwowy,. Niestety dobrze brzmiące przetworniki kosztują. Najtańsze sensowne jakie widziałem kosztowoły 250zł kilka lat temu. Były to Fishmany sprzedawane pod marką Martin i było to w Gdańsku. Podejrzewam że w u dystrybutorów Furcha nie będzie wcale taniej.
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » środa 23 cze 2004, 10:09

Spokojnie da się to kupić w sklepach muzycznych. To jest zwykły przetwornik piezoelektryczny listwowy,. Niestety dobrze brzmiące przetworniki kosztują. Najtańsze sensowne jakie widziałem kosztowoły 250zł kilka lat temu. Były to Fishmany sprzedawane pod marką Martin i było to w Gdańsku. Podejrzewam że w u dystrybutorów Furcha nie będzie wcale taniej....

Taki przetwornik w taniej gitarze kosztuje grosze, poza tym jest to część serwisowa, więc nie powinno być problemu. Naturalnie porządne pick-upy typu Fishman czy Barcus Berry kosztują słono, ale zwykły piezak do taniej gitary nie powinien przekraczać 50,-zł.

Pozdrawiam

Hofi

ODPOWIEDZ