Witam.
Gitara elekroakustyk czeska Fursch o ile nie pomyliłem nazwy.
Jest tam przystawka zamontowana pod mostkiem w kształcie paska, wiem że to żadna rewelacja, ale przetwornik ten jest uszkodzony. Czy moglibyście mi doradzić gdzie takiego czegoć poszukać. Pytałem się w sklepach muzycznych i jakoś nikt mi nic ciekawego nie powidział poza oferowaniem mi przystawek do tego typu gitar w cenach nieziemskich a przecież jest to gitara dla początkujacych . Może ktoś podpowie.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Przystawka piezo
Re: Przystawka piezo
...Witam.
Gitara elekroakustyk czeska Fursch
Może ktoś podpowie.Z góry dzięki.
Pozdrawiam....
Zadzwoń do dystrybutora Furcha i powinni mieć coś takiego w serwisie, obawiam się , że w sklepie nie kupisz, takie rzeczy rzadko się psują.
Pozdrawiam
H
Pozdrawiam....
Zadzwoń do dystrybutora Furcha i powinni mieć coś takiego w serwisie, obawiam się , że w sklepie nie kupisz, takie rzeczy rzadko się psują.
Pozdrawiam
H
......Witam.
Pozdrawiam....
Pozdrawiam
H...
Spokojnie da się to kupić w sklepach muzycznych. To jest zwykły przetwornik piezoelektryczny listwowy,. Niestety dobrze brzmiące przetworniki kosztują. Najtańsze sensowne jakie widziałem kosztowoły 250zł kilka lat temu. Były to Fishmany sprzedawane pod marką Martin i było to w Gdańsku. Podejrzewam że w u dystrybutorów Furcha nie będzie wcale taniej.
Pozdrawiam....
Pozdrawiam
H...
Spokojnie da się to kupić w sklepach muzycznych. To jest zwykły przetwornik piezoelektryczny listwowy,. Niestety dobrze brzmiące przetworniki kosztują. Najtańsze sensowne jakie widziałem kosztowoły 250zł kilka lat temu. Były to Fishmany sprzedawane pod marką Martin i było to w Gdańsku. Podejrzewam że w u dystrybutorów Furcha nie będzie wcale taniej.
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
Spokojnie da się to kupić w sklepach muzycznych. To jest zwykły przetwornik piezoelektryczny listwowy,. Niestety dobrze brzmiące przetworniki kosztują. Najtańsze sensowne jakie widziałem kosztowoły 250zł kilka lat temu. Były to Fishmany sprzedawane pod marką Martin i było to w Gdańsku. Podejrzewam że w u dystrybutorów Furcha nie będzie wcale taniej....
Taki przetwornik w taniej gitarze kosztuje grosze, poza tym jest to część serwisowa, więc nie powinno być problemu. Naturalnie porządne pick-upy typu Fishman czy Barcus Berry kosztują słono, ale zwykły piezak do taniej gitary nie powinien przekraczać 50,-zł.
Pozdrawiam
Hofi
Taki przetwornik w taniej gitarze kosztuje grosze, poza tym jest to część serwisowa, więc nie powinno być problemu. Naturalnie porządne pick-upy typu Fishman czy Barcus Berry kosztują słono, ale zwykły piezak do taniej gitary nie powinien przekraczać 50,-zł.
Pozdrawiam
Hofi