Wielośladowe przenośne nagranie wokalu

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
payou
Kontakt:
Wielośladowe przenośne nagranie wokalu

Post autor: payou » czwartek 17 cze 2004, 12:02

Sprawa wygląda tak. Układam sobie piosenki. Korzystam z tego z cool edita. Wrzucam podkład i kombinuję. Mam teraz trochę kasy na wydaniu. Marzy mi się urządzenie, które miałoby następujące funkcje:

1. nagrywanie kilku ścieżek z mikrofonu (najlepiej na twardym dysku, ale nie koniecznie)

2. było w miarę przenośne (nie koniecznie)

3. łatwo się komunikowało z PC (wrzucanie i zgrywanie plików)

Dodatkowe rzeczy, które mi się marzą w tej skrzynce:

1. beat maszyna (niekoniecznie)

2. procesor efektów

3. podłączenie do mikrofonu pojemnościowego

Nie jestem specjalistą. Nie znam się na tym. Wiem, że łątwiej mi będzie pracować, ponieważ często się przemieszczam, a robota na notebooku i cool editcie to nie robota.

Jeśli mascie coś takiego używanego rónież jestem zainteresowany

Proszę o podawanie:

1. modeli z opinią

2. adresów sklepów i cen

Z góry dziękuję za pomoc null
[addsig]
Mam swój cel i do niego dążę - zostać MC. Nagrałem już kilka kwałków. Jeśli jesteś producentem HH, masz fajny bit, wal jak w dym.

Awatar użytkownika
minimalmusic

Re: Wielośladowe przenośne nagranie wokalu

Post autor: minimalmusic » czwartek 17 cze 2004, 21:47

no ja tam dokladnie nie wiem,

slyszalem ze w NASA cos podobnego wymyślili..

;]

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » piątek 18 cze 2004, 03:19

...no ja tam dokladnie nie wiem,

slyszalem ze w NASA cos podobnego wymyślili..

;]...

A ja do postu wyżej dodam ...... niekoniecznie :)

Sorki, ale bawi mnie : chce to, ale niekoniecznie.

Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » piątek 18 cze 2004, 03:56

Oczywiscie jest mnostwo tego typu urzadzen (od 2-ch do 32-ch kanalow audio), choc nie przypominam sobie jakiegos konkretnego modelu z wbudowana maszyna perkusujna. Prawdopodobnie Boss albo Zoom cos takiego ma. To jest cos w rodzaju miksera z wejsciami Mic/Line i efektami, zapisujacego sciezki na dysku twardym. Tu trzeba uwazac, bo niektore modele stosuja kompresje stratna przy zapisie. W zasadzie na tym mozna wyprodukowac calkiem profesjonalny material (niektore maja takze wypalarki CD). Ewentualna komunikacja z komputerem (transfer sciezek) odbywa sie na ogol w formacie ADAT lub FireWire, wiec potrzebny Ci bedzie odpowiedni interfejs. Niemal kazda liczaca sie firma produkuje takie przenosne studia, szukaj: Roland, Boss, Korg, Yamaha, Tascam. 8 sciezek powinno Ci wystarczyc do pracy w terenie, w studiu mozesz to wykorzystac jako interfejs do nagrywania nastepnych sciezek. Rozpietosc cenowa i jakosciowa jest ogromna, wiec trudno cos konkretnego Ci poradzic, postudiuj rynek tymczasem.

MD
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
payou
Kontakt:

Post autor: payou » piątek 18 cze 2004, 13:51

Wielkie dzięki. Już sobie poradizłem. Kupiłem urządzenie Korg PXR4. http://www.sound.pl/prod/1520/99.htm Dałem za niego 1399.

Jesli jesteście zainteresowani moimi wrażeniami to dajcie znać. postaram się coś tutaj napisać.
Mam swój cel i do niego dążę - zostać MC. Nagrałem już kilka kwałków. Jeśli jesteś producentem HH, masz fajny bit, wal jak w dym.

Blaviken

Post autor: Blaviken » piątek 18 cze 2004, 14:32

...Wielkie dzięki. Już sobie poradizłem. Kupiłem urządzenie Korg PXR4. http://www.sound.pl/prod/1520/99.htm Dałem za niego 1399.

Jesli jesteście zainteresowani moimi wrażeniami to dajcie znać. postaram się coś tutaj napisać....

Chetnie bym dowiedzial sie jak owo urzadzenie sprawuje sie w terenie oraz ile da rade popracowac na bateriach. Poza tym na stronie nia ma slowa na temat czy ma to przedwzmacniacze mikrofonowe.

Pozdrawiam
www.blaviken.com

ODPOWIEDZ