Finalizer jest the best?
Wracając do tematu "idealnego miksu" - da się zrobić miks ,którego nie trzeba potem poprawiać masteringiem,brzmi dobrze,ale ktoś kto niema doświadczenia ,umiejętności i dobrego ucha , nie dokona tego , a napewno juz nie zrobi dobrego masteringu - popsuje conajwyżej miks....
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Re: Finalizer jest the best?
Dzieki za wszystkie wypowiedzi. Ja po prostu mam problem z kompresja na sumie. Mam pare kawalków z perka i jednoczesnym padem (nie mam juz niestety poszczegolnych sladow miksu) zakompresowanie zwyklym kompresorem udynamiczni i "uwyraźni" mi perke tak jakbym chcial, korekcją trochę zamieszam i podbije (wcale nie krańce) tak jakbym chciał, ale niestety pad zaczyna pompować (bo musi... taka perka).. dlatego szukam ratunku w kompresji wielopasmowej.. wiem tylko tyle, że mając pasmowy kompresor zakompresuje sobie pasmo z perką, resztę nie kompresując lub kompresując minimalnie i hmm.. efekt powinien być jaki chcę uzyskać. Ponieważ nigdy nie pracowałem z żadnym kompresorem wielopasmowym to tak tylko teoretycznie kombinuje. Mocno się mylę?
Sorry za "laikoiwatość" alem amatorek...
Sorry za "laikoiwatość" alem amatorek...
Amatorszczyzna ze hej
Kombinujesz bardzo dobrze, tyle że nie musisz do tego celu angażować Finalizera. Wiele znacznie tańszych kompresorów pasmowych powinno się nadać, a w tej chwili większość programów DAW ma jakiś w komplecie. Nie przesadzaj z liczbą pasm - im ich więcej, tym trudniej ustawić sensowne działanie kompresora.
Istnieje przeciez cos takiego jak TC FINALIZER EXPRESS....."okrojona" wersja drogich i skomplikwoanych TC Finalizerow....mamy tu tylko kilka pokretelek, sekcje kompresora trzypasmowego, limitera i kilka bardzo przydatnych "bajerkow".....
Zapraszam na www.dzwiek.org gdzie ostatnio toczy sie dyskujsa na temat tego urzadzenia. Sa probki wav. "suchego" miksu, tegos miksu "wykreconego" na TC Finalizer Express i za pomoca innych wtyczek "masteringowych".....Mozna porownac - choc krecily inne osoby...
Zapraszam na www.dzwiek.org gdzie ostatnio toczy sie dyskujsa na temat tego urzadzenia. Sa probki wav. "suchego" miksu, tegos miksu "wykreconego" na TC Finalizer Express i za pomoca innych wtyczek "masteringowych".....Mozna porownac - choc krecily inne osoby...
GG: 3639545