Studio domowe dla lektora

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
JaGery
Re: Studio domowe dla lektora

Post autor: JaGery » niedziela 13 cze 2004, 01:45

Witam ponownie

………………………………………………………………………………………………………

Moje porady oparte były na założeniu, że chcesz osiągnąć naprawdę profesjonalne rezultaty. Więc nie brałem pod uwagę ograniczeń budżetowych, co u niektórych postronnych obserwatorów wywołuje odruchy oburzenia (nie wiem dlaczego). Naprawdę nie chciałem Cię urazić zakładając że jesteś godziwie wynagradzany za talent i ciężką pracę

………………………………………………………………………………………………………

Taa…. to jest inna kwestia czy godziwie Niestety nie mogę powiedzieć, ze są to stawki zadowalające he he ( zawsze za mało)

Tak wiec, na początek mam zamiar zadowolić się rozwiązaniem raczej budżetowym.

I tak: znalazłem w b. dobrej cenie na niemieckim e-bayu Oktave 2500 ( wie neu – no zobaczymy czy faktycznie – jeszcze nie dotarła )

Test w EiS był tu pomocny ale nie do końca (lektor czemu nie ten sam co czyta resztę?)

teraz co do pre-amplifikacji to chodzi mi po głowie zakup urządzenia typu 3 a najlepiej 4 w jednym. Czyli preamp, kompresor, equalizer i konwerter A/C w jednym.

Po lekturze w EiS myślałem o Presonus Eureka ale cena w Polsce dwukrotnie wyższa niż w Stanach (ehhh…) A może Behringer Ultravoice Digital VX2496 albo Focusrite Platinum TrakMaster albo VoiceMaster Pro. Zna ktoś te urządzenia? Co myślicie o takim rozwiązaniu? Oktawa jest lampowa wiec wolałbym preamp bez lamp.

……………………………………………………………………………………………….

"Co do adaptacji akustycznej to mam na oku takie popularne standardowe płyty gipsowe z dziurkami wykorzystywane w studiach ( akurat jest remont u znajomego w radiowym studiu )..."

To są chyba płytki z miękkiej płyty paździerzowej - kiedyś rzeczywiście były stosowane do takich celów, może wystarczy.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Wytłumianie mojej „kabiny” powoli dobiega końca - płytami gipsowymi ( pod spodem mają warstwę wełny mineralnej czy czegoś podobnego ) – w sumie mają chyba całkiem niezłe parametry.

ODPOWIEDZ