Porównanie brzmienia: Master X5 a TC Finalizer Express Rack

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
zabojad
Porównanie brzmienia: Master X5 a TC Finalizer Express Rack

Post autor: zabojad » czwartek 10 cze 2004, 02:37

Ostatnio uslyszalem opinie, ze wtyczka Master X5 nie brzmi gorzej od sprzetowej wersji TC Finalizer Express....

Planowalem wczesniej zakupic sprzet - TC Finalizer EXPRESS i oddzielnie karte RME HDSP 96/32.

Jednak wiem, ze do innej karty - POWERCORE - dolaczonych jest kilka wtyczek - w tym MASTER X5....

Skoro brzmi ta wtyczka tak jak sprzet rackowy TC Electronic to glupim pomyslem byloby wywalac tyle pieniedzy na sprzetowa wersje Finalizera....

Czy ktos ma rozeznanie w porownaniu tych dwoch algorytmow???

A swoja droga - jaka jest cena karty Powercore????

I czy inne wtyczki dolaczone do niej brzmia dobrze???

GG: 3639545

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Porównanie brzmienia: Master X5 a TC Finalizer Express Rack

Post autor: matiz » czwartek 10 cze 2004, 17:35

Ostatnio uslyszalem opinie, ze wtyczka Master X5 nie brzmi gorzej od sprzetowej wersji TC Finalizer Express.

Algorytmy, wykorzystujace procesor Motoroli 56xxxx sa takie same, tak wiec brzmienie przy takich samych ustawieniach jest najprawdopodobniej identyczne. Problem pojawia sie w momencie ustawien - np. na platformie TDM MasterX nie ma niezaleznie regulowanych parametrow dla kazdego pasma, a finalizer ma. Poza tym w finalizerze jest jeszcze korektor i inne bajery. Druga sprawa jest to, ze finalizer jest trzypasmowy, a MasterX5 jest pieciopasmowy - czy jestes pewien, ze do Powercore dodawany jest X5 a nie X3? Jezeli tak, to roznica jest IMO znaczaca - oczywiscie na korzysc X5. Co do mozliwosci regulacji - zalezy co kto lubi i potrzebuje, ja nie mialem problemu z progamowa wersja finalizera i jest to moim zdaniem bardzo dobre narzedzie.

Co do innych wtyczek na powercore sie nie wypowiem - choc uzywam poglosu TC na Pro-Toolsie, nie wiem, czy jest om taki sam na powercore - jezeli tak, to jest bardzo dobry.

ODPOWIEDZ