Preampy Presonus ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
hanuman
Preampy Presonus ?

Post autor: hanuman » czwartek 03 cze 2004, 11:03

Jestem troche zdezorientowany. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu zestawu 8 przedwzmacniaczy mikrofonowych + 8 kanałowa karta dzwiekowa do komputera (do nagrywania zestawu bębnów). Nic dziwnego, że bardzo mnie zainteresowała promocja firmy reklamującej sie na łamach mojego ulubionego miesięcznika. znajduje się w niej m. in. info n/t osmiokanalowego przedwzmacniacza PRESONUS DIGIMAX LT sprzedawanego w promocji wraz z zestawem mikrofonow. Poniewaz byłem ciekaw sprawdzić detale, wszedłem na www Presonusa szukając tego modelu. Model znalazłem, ale w specyfikacji technicznej nie ma zadnych informacji odnosnie limiterów na wejsciach, wyjsciach s/pdif i AES opisywanych w reklamowanej promocji. Zacząłem szukac głebiej i okazało się że opis techniczny i zdjęcie wykorzystane do zareklamowania DIGIMAX LT dotyczy raczej DIGIMAXA 96 - modelu prawie 2 razy droższego (1699 $) wyposazonego właśnie w 8 limiterow na wejsciach, i wyjscia s/pdif oraz AES. Natomiast z DIGIMAXA LT jest tam tylko nazwa i cena (faktycznie, jak na zaprezentowane "featury" niewysoka). Czy ktoś z was jeszcze to zauwazył? czy mielibyście jeszcze jakieś propozycje odnosnie urzadzeń tego typu (mój budzet na kartę plus preampy to max 6000 PLN). Będę wdzięczny za rady.

Grey

Re: Preampy Presonus ?

Post autor: Grey » czwartek 03 cze 2004, 11:21

A czy coś takiego => http://www.audiofactory.pl/_aardvark/aardvark_q10.html <= nie było by dobre? To takie "małe" wash & go, choć przyznam, że nie znam się na nagrywaniu bębnów zupełnie.

Pozdr,
eis, eis, baby!

Leff

Post autor: Leff » czwartek 03 cze 2004, 19:09

Zainteresuj się jeszcze Octanem z M-audio, ponoć bardzo dobry. Ponoć, bo nie miałem z nim do czynienia. I cena ok.

Leff
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » czwartek 03 cze 2004, 21:49

a ja chcialem tylko dodac, ze bardzo polecam produkty firmy Presonus. :]

hanuman

Post autor: hanuman » piątek 04 cze 2004, 22:20

dzieki, konkurencję sprawdzę, ale o ile orientuję się to zdania na temat jakości produktów Aardvarka na tym forum były skrajne podzielone. chociaz co prawda dotyczyły innego interfejsu audio niz Q10...

ODPOWIEDZ