Co polecicie, co o tym myslicie?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
walu
Co polecicie, co o tym myslicie?

Post autor: walu » czwartek 03 cze 2004, 10:15

jestem w momencie podjecia decyzji: karta RME - ktora ? hdsp9632 ? 9652 a moze inna (moj program to cubase sx2)

do tego przedwzmacniacze mikrofonowe (ADAT) - ze wzgledu na ograniczenia w portfelu mysle wlasnie o "Ultragain Pro-8 Digital ADA 8000"

jak twierdzą wtajemniczeni (?) w srodku ADA 8000 sa przetworniki Alesisa (info z forum nuendo i cubase sx)

Moze jakies podpowiedzi kolegow. Bede wdzieczny

walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

AdminEiS

Re: Co polecicie, co o tym myslicie?

Post autor: AdminEiS » czwartek 03 cze 2004, 10:59

...jestem w momencie podjecia decyzji: karta RME - ktora ? hdsp9632 ? 9652 a moze inna (moj program to cubase sx2)

do tego przedwzmacniacze mikrofonowe (ADAT) - ze wzgledu na ograniczenia w portfelu mysle wlasnie o "Ultragain Pro-8 Digital ADA 8000"

jak twierdzą wtajemniczeni (?) w srodku ADA 8000 sa przetworniki Alesisa (info z forum nuendo i cubase sx)

Moze jakies podpowiedzi kolegow. Bede wdzieczny

walu...

Powtórzę raz jeszcze:

Bardzo proszę wszystkich forumowiczów, aby tytułować tematy zwięźle i adekwatnie do treści. Tytuły typu "Trudna decyzja..., "Pomóżcie...", "Co polecicie - co o tym myslicie..." i podobne, już po kilku dniach zalegają w przepastnym archiwum Forum z małymi szansami na większe zainteresowanie. Proszę także (szczególnie w tytułach) o zachowanie ogólnych zasad stosowanych w pisowni polskiej i nie stosowanie tzw. "skrótów myślowych". Znacznie uprości to proces wyszukiwania informacji innym użytkownikom w obszernych już zasobach naszego forum.
[addsig]
Administrator serwisu

tequila_inc

Re: Co polecicie, co o tym myslicie?

Post autor: tequila_inc » czwartek 03 cze 2004, 13:38

Ja na Twoim miejscu kupilbym 9632 (ktorej sam uzywam i jestem bardzo zadowolony).Nie ma co sie napalac na ADATY zaimplementowane w budzetowych preampach gdyz zazwyczaj jakosc konwersji A/D w w.w. nie jest najlepsza.Do karty HDSP9632 mozesz zakupic preampy RME np.OCTAMIC ktore maja znakomita dynamike,a po pewnym czasie (gdy uzbierasz gotówke) mozesz dokupic do nich dedykowany interfejs ADAT i bedziesz mial naprawde znakomicie brzmiacy zestaw.POZDRAWIAM.

ODPOWIEDZ