Mam pytanie: jak nagrac pliki MIDI na plytke CD tak aby dalo sie tego sluchac w wiezy? Czy sa potrzebne do tego specjalne programy? Jesli tak to jakie?
Jak ktos moze to bardzo prosze o odpowiedz gdyz zalezy mi na czasie! Im szybciej tym lepiej :)
Z gory dzieki!
Jak nagrać MIDI na CD Audio?
Re: Jak nagrać MIDI na CD Audio?
...Jak ktos moze to bardzo prosze o odpowiedz gdyz zalezy mi na czasie! Im szybciej tym lepiej :) ...
Najszybiej jest posłużyć się wyszukiwarką na forum.
[addsig]
Najszybiej jest posłużyć się wyszukiwarką na forum.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
......Jak ktos moze to bardzo prosze o odpowiedz gdyz zalezy mi na czasie! Im szybciej tym lepiej :) ...
Witam.
Jeśli masz kartę z full-duplex (np. SB Live!) to odtwórz plik MIDI w jednym programie, a w drugim - jakimś edytorze audio (Cool Edit, Sound Forge)- włącz nagrywanie. Nagrany plik zapisz w wave'ie i wypal na CD. Pamiętaj, żeby w mikserze karty ustawić we właściwościach nagrywania na MIDI.
Inny sposób - jeśli zależy Ci na lepszym brzmieniu niż banki z SB czy innej karty - to wrzuć midi do CUBASE'a lub FL Studio, podłuż próbki w każdym kanale MIDI z sampli lub instrumentów VSTi i wyeksportuj całość do wav'a. Więcej zabawy, ale lepsza jakość.
Pozdrowka.
Witam.
Jeśli masz kartę z full-duplex (np. SB Live!) to odtwórz plik MIDI w jednym programie, a w drugim - jakimś edytorze audio (Cool Edit, Sound Forge)- włącz nagrywanie. Nagrany plik zapisz w wave'ie i wypal na CD. Pamiętaj, żeby w mikserze karty ustawić we właściwościach nagrywania na MIDI.
Inny sposób - jeśli zależy Ci na lepszym brzmieniu niż banki z SB czy innej karty - to wrzuć midi do CUBASE'a lub FL Studio, podłuż próbki w każdym kanale MIDI z sampli lub instrumentów VSTi i wyeksportuj całość do wav'a. Więcej zabawy, ale lepsza jakość.
Pozdrowka.
Uczestnik Kursu Realizacji Dźwięku nr 32.
Juz probowalem wrzucic wszystko do Cubasa a pozniej zobic z tego WAVa ale jest z tym poblem. Jak juz zapisze tego WAVa to on jest pusty, nic nie slychac a jak otwieram w pogramie to widac ze nic nie jest nagrane (moze troche nie fachowo to napisalem ale kazdy wie o co chodzi
)
Pozostanie mi chyba stary sposob czyli wlasnie wlaczenie w jednym programie midi a nagrywanie z drugim.
Dzieki za odpowiedzi!

Pozostanie mi chyba stary sposob czyli wlasnie wlaczenie w jednym programie midi a nagrywanie z drugim.
Dzieki za odpowiedzi!