Program do sampli
jestem to nowy,a moje pytanie pewnie poruszane było już nie raz-jaki jest najlepszy (i powiedzmy najłatwiejszy dla początkującego) program do tworzenia muzyki na samplach komputerowych?czy bez syntezatora sprzętowego można stowrzyć coś ciekawego w dziedzinie dance i pop?głównie chodzi mi o tworzenie coverów-samych aranży; z góry dziękuję za pomoc
Re: Program do sampli
jeśli na samplach to Acid albo Music Maker
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
...jeśli na samplach to Acid albo Music Maker...
tzn. jeśli te sample są pętlami oczywiście
tzn. jeśli te sample są pętlami oczywiście

Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
reason do najprostszych nie nalezy.
fruity loops jest latwiejszy w obsludze choc tez bardziej sztywny.
natomiast jesli tzw. sample maja oznaczac petle (czyli loopy) tzn. gotowy beat, gotowa sekwencja basowa itp. a Ty chcesz poprostu zlozyc z tego kawalek, to future beat, acid lub tego typu programy :)
napewno nie reason - bo poprostu jest zbyt zlozony do takiej prostej zabawy.
pozdrawiam.
fruity loops jest latwiejszy w obsludze choc tez bardziej sztywny.
natomiast jesli tzw. sample maja oznaczac petle (czyli loopy) tzn. gotowy beat, gotowa sekwencja basowa itp. a Ty chcesz poprostu zlozyc z tego kawalek, to future beat, acid lub tego typu programy :)
napewno nie reason - bo poprostu jest zbyt zlozony do takiej prostej zabawy.
pozdrawiam.
bez sprzetu da sie zrobic naprawde fajne kawalki ale wymaga to duzo pracy i wprawy :)
powodzenia.
powodzenia.