AKG C2000B w testach

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
AKG C2000B w testach

Post autor: Groover » poniedziałek 10 maja 2004, 22:19

Hej,

wypuściłem dzisiaj na swojej stronce pierwszą część testu 4 egzemplarzy mikrofonu AKG C2000B. W teście prezentowanych jest wiele przykładów dźwiękowych. Zainteresowanych zapraszam

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
cichydd

Re: AKG C2000B w testach

Post autor: cichydd » poniedziałek 10 maja 2004, 22:24

...Hej,

wypuściłem dzisiaj na swojej stronce pierwszą część testu 4 egzemplarzy mikrofonu AKG C2000B. W teście prezentowanych jest wiele przykładów dźwiękowych. Zainteresowanych zapraszam

Pozdro

Groover...

Ciekawe jak wypadł. Osobiscie muszę powiedzieć że bardzo podoba mi się brzmienie tego mikrofonu do wokalu męskiego - słyszałem nagrania kumpla który ma taki mik i Aardvarka i było fajne, selektywne i akuratne. Wg mnie duzo lepiej niż chińszczyzna. Ciekawe co na to test. A ja tylko przypomnę : kiedy E-Mu ?

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 10 maja 2004, 22:29

......Hej,

Pozdro

Groover...

Ciekawe jak wypadł. Osobiscie muszę powiedzieć że bardzo podoba mi się brzmienie tego mikrofonu do wokalu męskiego - słyszałem nagrania kumpla który ma taki mik i Aardvarka i było fajne, selektywne i akuratne. Wg mnie duzo lepiej niż chińszczyzna. Ciekawe co na to test. A ja tylko przypomnę : kiedy E-Mu ?...

test jeszcze się robi - ponieważ na dwóch konfigach komputerowych robi "dziwne" rzeczy, jak np. zanik odsłuchu (!!!) po szynie VST, sporadyczny zapis szumu (skąd? jak? - jeszcze nie wiem)... Pojawiają się też zaniki wewnętrznych szyn do- i z procesora sprzętowego.

Jak wszystkie schizy zlokalizuję, to puszczę test. Nie wcześniej. Sorka.

Chociaż pod względem jakości przedwzmacniaczy i toru audio zastrzeżeń nie mam.

Pozdro

Groover

nowe portale:

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » poniedziałek 10 maja 2004, 22:54

test jeszcze się robi - ponieważ na dwóch konfigach komputerowych robi "dziwne" rzeczy, jak np. zanik odsłuchu (!!!) po szynie VST, sporadyczny zapis szumu (skąd? jak? - jeszcze nie wiem)... Pojawiają się też zaniki wewnętrznych szyn do- i z procesora sprzętowego.

Jak wszystkie schizy zlokalizuję, to puszczę test. Nie wcześniej. Sorka.

Chociaż pod względem jakości przedwzmacniaczy i toru audio zastrzeżeń nie mam.

Pozdro

Groover

...

Pewnie drivery szwankują - napisz do emu może już mają jakieś łaty. Napisz że to pierwszy test online w Polsce i kupa ludzi czeka to zaraz zrobią nowe stery.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 10 maja 2004, 23:02

Pewnie drivery szwankują - napisz do emu może już mają jakieś łaty.

## ze sterami jestem na bieżąco Drivery są w wersji 1.01, a Emu PatchMix (aplikacja miksera) w wersji 1.02. Kiedy następne? Czekam. Jestem w kontakcie z supportem - czekam na odpowiedź, skąd się mogą brać takie problemy.

Napisz że to pierwszy test online w Polsce i kupa ludzi czeka to zaraz zrobią nowe stery....

## hehe... jak im napiszę, że magazyn "on-line" został wyprzedzony w publikacji testu przez drukowany miesięcznik, to mnie wyśmieją

W każdym razie już robiłem nagrania 16-śladowe (analog + ADAT) - i to kilka godzin materiału. I wsio było OK. Problemy się zaczynają, jak chciec używać wewnętrznych szyn VST/hardawe.

Pozdro

Groover
nowe portale:

ODPOWIEDZ