Szukam karty

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
doberski
Szukam karty

Post autor: doberski » sobota 17 kwie 2004, 21:31

Kłaniam sie panom forumowiczom

Zajmuje sie muzyka tzw.elektroniczną,powstajaca w 90kilku procentach w komputerze(taki nu jazzik/ambient etc.)CZasem zdarza mi se zsamplowac dzwięki z gramofonu. Zamierzam nabyc jakąś karte muzyczną. W sumie rozchodzi się o jedno wejscie line in i w głownej mierze o przetworniki(głównie D/A ,bo w druga strone to dzwięk plynie i tak brudny) .Poradzcie sznowni panowie czego mam szukac (czegoś co bedzie pracowało pod windows xp)moze to być cos starszego w umiarkowanej cenie(czytaj jak najtaniej).Ewentualnie wsparcie dla sterowników asio(chociaz niekoniecznie)

Licze na wasze opinie.

Z poważaniem Doberski

hmmmmmmmm..............

Awatar użytkownika
doberski

Re: Szukam karty

Post autor: doberski » wtorek 20 kwie 2004, 14:52

dzięki za wylewne odpowiedzi,
hmmmmmmmm..............

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 20 kwie 2004, 14:57

Jaka to miała by być ta "umiarkowana cena"?

Awatar użytkownika
doberski

Post autor: doberski » środa 21 kwie 2004, 10:38

szukam czegoś niedroższego niz 400 zł,najlepiej uzywanego, bez jakiśtam wodotrysków,wstarczy jak pisałem wyzej jedno wejscie line-in a wyjścia moga byc w formacie stereo (nie 7+1 czy cos tam jeszce innego, bo i tak nie bede miał czego do tego podpiąć) , wazne zeby dzwiek sie z niej wydobywający oddawał jak najwierniej to co się dzieje w komuterze...wiem ze w tej cenie to pewnie nie znajde niczego rewelacyjnego,ale kto wie.......
hmmmmmmmm..............

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 21 kwie 2004, 14:56

Zajmuje sie muzyka tzw.elektroniczną,powstajaca w 90kilku procentach w komputerze(taki nu jazzik/ambient etc.)CZasem zdarza mi se zsamplowac dzwięki z gramofonu.

...a nie lepiej poczekać dozbierać troszeczkę wiecej pieniędzy i kupić dobrą kartą muzyczną. Napisałeś, że interesuje cię muzyka elektroniczna/ambient, a więc pomyśl o karcie z wyjściami Midi i Asio 2.

Taką kartą może być np. MAYA 44 MKII kosztuje teraz chyba 600 zł z groszami. Bez odpowiedniej karty raczej nic nie zrobisz.

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 21 kwie 2004, 14:59

Awatar użytkownika
sliver1

Post autor: sliver1 » środa 21 kwie 2004, 16:56

...szukam czegoś niedroższego niz 400 zł,najlepiej uzywanego, bez jakiśtam wodotrysków,wstarczy jak pisałem wyzej jedno wejscie line-in a wyjścia moga byc w formacie stereo

Za 400 zł mogę Ci sprzedać Marian Marc 2. Poczytaj o niej u producenta tutaj

ODPOWIEDZ