Instrument w nowym oknie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mysza
Instrument w nowym oknie

Post autor: mysza » wtorek 09 mar 2004, 16:01

Problem prozaiczny:co mam zrobic gdy wtyczka lub instrument VST odpalany pod Acid`em nie ukazuje sie w calej okazalosci?!Tylko nie proponujcie mi zmiany monitora Jest to denerwujace gdy nie mam dostepu do niektorych funkcji wtyczki lub instrumentu....jest na to jakas rada?
[addsig]
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
mysza

Re: Instrument w nowym oknie

Post autor: mysza » środa 10 mar 2004, 10:15

Nikt mi nie pomoze?

To moze porozmawiamy wogole o tym programie?Jestem wielkim wielbicielem tego softu jak i Redakcja Jestem ciekawy czy pojawi sie piata fala kwasu i jakie nowinki wniesie.Mam nadzieje ze po wchlonieciu Sonic Foundry przez Sony nie spoczna na laurach.Na stronie producenta nie znalazlem zadnych wzmianek.Jakie chcielibyscie zmiany w ewentualnej piatej wersji?
[addsig]

switch

Post autor: switch » środa 10 mar 2004, 10:42

Zwiększyć rozdzielczość monitora lub przeciągnąc okno instrumentu w lewy dolny róg. Powinno się "wczepić" w miejsce explorera i powinny się pojawić paski którymi można przesunąć się w żądane miejsce instrumentu.

Chyba o to ci chodziło.

Ze zmian to najbardziej chciałbym możliwość nagrywania z wpiętym efektem bo żeby nagrać gitarę przez amplitube muszę brykać do innego programu. Może nagrywanie wielu ścieżek naraz z kilku wejść. No i automatyka vst i vsti.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » środa 10 mar 2004, 12:06

(...) przeciągnąc okno instrumentu w lewy dolny róg. Powinno się "wczepić" w miejsce explorera i powinny się pojawić paski którymi można przesunąć się w żądane miejsce instrumentu.

...wszytko sie zgadza ale tylko w przypadku instrumentu.Jesli zapne wieksza wtyczke to juz tych paskow nie ma....

Co do nowosci to chcialbym zeby posiadal calkowita automatyke wszystkich wtyczek,sekwencer midi z prawdziwego zdarzenia(moze na poziomie SX ) no i jestem ciekaw czy bedzie jeszce jakas rewolucja jesli chodzi o same audio?...
[addsig]

switch

Post autor: switch » środa 10 mar 2004, 12:20

..wszytko sie zgadza ale tylko w przypadku instrumentu.Jesli zapne wieksza wtyczke to juz tych paskow nie ma....

no to niestety poza zwiększeniem rozdzielczości monitora nie znam rozwiązania chociaz wiem że praca na mniejszych monitorach z dużą rozdzielczością to męka.

Rzeczywiście sekwencer midi jest paskudny.

Swoją drogą będą musieli się nieźle napocić żeby dogonic Cakewalka,nawet prostsze wersje typu Home studio oferują już dużo więcej niż Acid. No może poza wygodnym plasterkowaniem za które tam odpowiada Cyclone. Nie wiem czy w Home studio 2004 wprowadzili już pętle midi ale jeśli nawet nie to i tak porównanie, biorąc pod uwagę cenę i możliwości, wypada na korzyść cakewalka .

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » środa 10 mar 2004, 12:59

Rzeczywiście sekwencer midi jest paskudny.

Swoją drogą będą musieli się nieźle napocić żeby dogonic Cakewalka,nawet prostsze wersje typu Home studio oferują już dużo więcej niż Acid. No może poza wygodnym plasterkowaniem za które tam odpowiada Cyclone. Nie wiem czy w Home studio 2004 wprowadzili już pętle midi ale jeśli nawet nie to i tak porównanie, biorąc pod uwagę cenę i możliwości, wypada na korzyść cakewalka .

...

...i tu sie z Toba zgodze...moze jednak piata wersja(jesli wogole ujrzy swiatlo dzienne) dogoni rywali i znowu stanie sie perelka...tylko nie kosztem wiekszej ceny....
[addsig]

ODPOWIEDZ