Monitory do małego studia
O pardon... w środe wysłali, a w czwartek miałem je u siebie

-
Re: Monitory do małego studia
Max: moim skromnym zdaniem Alesisy są o klasę lepsze od Eventów TR5, a nawet bardziej. Na wszelki wypadek posłuchaj koniecznie obu, ale jestem przekonany, że wybierzesz M1A....
Wielkie dzięki !!! Tego mi było trzeba :)
Pozdrawiam
Max ;)
Czy Waszym zdaniem dużo się różni brzmienie pasywnych od aktywnych Alesisów M1 Mk2? (gdzieś w archiwach forum EiS czytałem opinie że ponoć lepiej brzmiały pasywne...) co o tym myślicie?
Sampling (kreatywny): z użyciem PC
Dotychczas używałem kolumn powiedzmy że z najniższej półki sprzętu audiofilskiego, które posiadały konkretny charakter itd... dlatego jak na razie lekko mnie męczą "zamulone" Alesisy...
Pozdrawiam
...
ale to dobra różnica ! -
Pozdrawiam

ale to dobra różnica ! -

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
A tak na powaznie to Hoffander..jestem ciekaw tych GENELECOW 1030; kiedys chcialem kupic 1032 ale odradzono mi, poniewaz ponoc wszystko brzmi na nich ladnie..
"Ładnie" to mozna się ubrać do cioci na imieniny. Nagraj na dyktafon Wiadomości i odtwórz przez Genelec'i, ciekawe, czy będzie "ładnie"? Jak każde kolumny mają swoje wady i zalety, ale generalnie brzmią bardzo dobrze, naturalnie , selektywnie i można je znaleźć w wielu studiach, co też ma znaczenie, kiedy chce się odsłuchać materiału w różnych warunkach. Są dość drogie, ale warte swojej ceny, choć np. modelu 1029 nie kupiłbym (i nie kupiłem, wziąłem Alesisy M1). Zawsze powtarzam, że należy posłuchać przed zakupem, żeby oszczędzić sobie rozczarowania, lub ostatecznie potwierdzić wybór.
Pozdrawiam
Hofi

"Ładnie" to mozna się ubrać do cioci na imieniny. Nagraj na dyktafon Wiadomości i odtwórz przez Genelec'i, ciekawe, czy będzie "ładnie"? Jak każde kolumny mają swoje wady i zalety, ale generalnie brzmią bardzo dobrze, naturalnie , selektywnie i można je znaleźć w wielu studiach, co też ma znaczenie, kiedy chce się odsłuchać materiału w różnych warunkach. Są dość drogie, ale warte swojej ceny, choć np. modelu 1029 nie kupiłbym (i nie kupiłem, wziąłem Alesisy M1). Zawsze powtarzam, że należy posłuchać przed zakupem, żeby oszczędzić sobie rozczarowania, lub ostatecznie potwierdzić wybór.
Pozdrawiam
Hofi
a powiedzcie mi czy do miksu nadaja sie tannoye m1 bo raczej w tej cenie nic lepszego nie ma a nie mam mozliwosci ich posluchac
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tannoy M1 to jedne z lepszych kolumn hi-fi w swojej klasie cenowej... Jednakże to nie są studyjne monitory odsłuchowe...