Co powiecie o Audigy 2 ZS Platinum Pro?
Witam serdecznie wszystkich! Mam pytanie czy ktos używa karty Creative'a Audigy 2 ZS Platinum Pro? I jakie sa wasze opinie na temat tej karty? Wiem ze Creative slynie raczej z multimedialnych kart, ale ta karta jest opisywana jako studyjna i zaciekawilo mnie to. Podawane parametry sa naprawde godne uwagi np. wyjątkowo niska latencja( mowa o okolo 2ms) obsługa ASIO 2. co sadzicie o tej karcie czy jako karta do domowego nagrywania i obróbki mozna by ja postawic na równi z np.M Audio Delta Audiophile ? Jeżeli ktos posiada taką kart to prosiłbym o jakies uwagi z użytkowania tej karty . Pozdrawiam
- harrypotter
Re: Co powiecie o Audigy 2 ZS Platinum Pro?
Nie sugeruj sie podawanymi przez producenta parametrami. Creative wrecz slynie z mijania sie z prawda w haslach reklamowych.
Nie mialem do czynienia z ta karta, ale zapewniam, ze M-Audio bedzie lepszym rozwiazaniem.
[Post edytowany przez Admina w dniu 19/02/2004]
Nie mialem do czynienia z ta karta, ale zapewniam, ze M-Audio bedzie lepszym rozwiazaniem.
[Post edytowany przez Admina w dniu 19/02/2004]
Daruj sobie SB. Zastanow sie nad:
- TerraTec Phase22
- Terratec Phase 28
- M-Audio Audiophile
- Echo Audio Mia MIDI
- Steinberg VSL 2020
- TerraTec Phase22
- Terratec Phase 28
- M-Audio Audiophile
- Echo Audio Mia MIDI
- Steinberg VSL 2020
Nie sugeruj sie podawanymi przez producenta parametrami. Creative wrecz slynie z mijania sie z prawda w haslach reklamowych.
Masz całkowitą rację HarryPotter
Jesli szukasz dobrej karty muzycznej to pomyśl raczej o innej karcie...
... póżniej będziesz się zajmował kartą, a nie muzyką
.
Cena Audigy 2 ZS platinum pro nie jest tak niska - moim faworytem jest ECHO miaMIDI.
Masz całkowitą rację HarryPotter
Jesli szukasz dobrej karty muzycznej to pomyśl raczej o innej karcie...
... póżniej będziesz się zajmował kartą, a nie muzyką

Cena Audigy 2 ZS platinum pro nie jest tak niska - moim faworytem jest ECHO miaMIDI.
...Daruj sobie SB. Zastanow sie nad:
- TerraTec Phase22
- Terratec Phase 28
- M-Audio Audiophile
- Echo Audio Mia MIDI
- Steinberg VSL 2020...
Dzięki za podpowiedz coraz bardziej skłaniam sie do M-Audio Audiophile!
- TerraTec Phase22
- Terratec Phase 28
- M-Audio Audiophile
- Echo Audio Mia MIDI
- Steinberg VSL 2020...
Dzięki za podpowiedz coraz bardziej skłaniam sie do M-Audio Audiophile!
Tak myslalem ze jednak szumnie podawane parametry nie maja wiele wspólnego z prawdą, ale wolałem sie upewnic.
No i upewniłeś się ? Przecież nikt z przedmówców nie używa tej karty więc czego się dowiedziałeś ?
...No i upewniłeś się ? Przecież nikt z przedmówców nie używa tej karty więc czego się dowiedziałeś ?...
A dowiedzial sie, ze nikt nie uzywa dlatego, ze jest kiepska.
...
A kiepska jest bo nikt nie używa.
A jeśli chodzi o te parametry to są zbliżone do Maya 44 Mk II. ( szum ok. 97 dB ) Osobiście bym nie pogardził choć za tą cenę mozna kupić lepsze karty z tym że znacznie uboższe w wyposażenie.
...
A jeśli chodzi o te parametry to są zbliżone do Maya 44 Mk II. ( szum ok. 97 dB ) Osobiście bym nie pogardził choć za tą cenę mozna kupić lepsze karty z tym że znacznie uboższe w wyposażenie.
...A dowiedzial sie, ze nikt nie uzywa dlatego, ze jest kiepska.
...
A ponadto bo ci, co nie używają, twierdzą, że kiepska :)
Ja polecam nowe E-MU 1212M (choć chyba w Polsce na razie niedstępna, cena na stronie firmy - około 800 zet). Żaden z tych Terrateków, Echo czy Audiophili nie posiada pokładowego DSP (dobrze, jeśli mają midi) i przynajmniej pod tym względem nie mogą się równać z E-MU, ani nawet Audigy Pro.
Nawet jeśli E-MU po swojemu zaprzestanie raptem rozwoju sterowników, to i tak na dzień dzisiejszy prezentują się ok i jakiś czas da się na nich przecież pracować....
...
A ponadto bo ci, co nie używają, twierdzą, że kiepska :)
Ja polecam nowe E-MU 1212M (choć chyba w Polsce na razie niedstępna, cena na stronie firmy - około 800 zet). Żaden z tych Terrateków, Echo czy Audiophili nie posiada pokładowego DSP (dobrze, jeśli mają midi) i przynajmniej pod tym względem nie mogą się równać z E-MU, ani nawet Audigy Pro.
Nawet jeśli E-MU po swojemu zaprzestanie raptem rozwoju sterowników, to i tak na dzień dzisiejszy prezentują się ok i jakiś czas da się na nich przecież pracować....