Mikrofon
Interesuje mnie mikrofon estradowy,dla malego,wlasnego naglosnienia zaspolu,wazne jest aby byl jak najmnie podatny na sprzenzenia akustyczne,i mial lepsze bzmienie , bardziej cieple niz sm58,no i cena......najleoiej ponizej 4 stów
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Re: Mikrofon
...Interesuje mnie mikrofon estradowy,dla malego,wlasnego naglosnienia zaspolu,wazne jest aby byl jak najmnie podatny na sprzenzenia akustyczne,i mial lepsze bzmienie , bardziej cieple niz sm58,no i cena......najleoiej ponizej 4 stów...
...no to popracuj nad harmonicznymi w głosie

,i mial lepsze bzmienie , bardziej cieple niz sm58,
...
Senhajzer robi dobry sprzęt za niecałe 3 stówki, nie pamiętam modelu. Wracając do ciepła to miałem na myśli ze w dużej mierze odpowiedzialny jest za to wokalista, potem przedwzmacniacz, kompresorek...a mic gdzieś tam w tyle.
Pozdrawiam.
Tadeusz Korthals

Senhajzer robi dobry sprzęt za niecałe 3 stówki, nie pamiętam modelu. Wracając do ciepła to miałem na myśli ze w dużej mierze odpowiedzialny jest za to wokalista, potem przedwzmacniacz, kompresorek...a mic gdzieś tam w tyle.
Pozdrawiam.
Tadeusz Korthals
proponuję rozejrzeć sie na allegro za czymś seriii evolution wspomnianego sennheisera
...Interesuje mnie mikrofon estradowy,.najleoiej ponizej 4 stów...
Witam,
wbrew zamieszczonym tu opiniom mikrofon ma bardzo duże znaczenie dla końcowego brzmienia, tak więc poświęć kilka chwil na wypróbowanie przed zakupem. Przestrzegam przed radosnym kupowaniem z drugiej ręki, chyba, że to sprawdzona osoba. Mikrofony wokalowe z drugiej ręki mogą byc zaplute, czego nie widać na zdjęciu, a co boleśnie usłyszysz na próbie. Poza tym w okolicach 4 stów różnica w cenie między nowym a używanym nie jest juz taka znacząca. Co do samych mikrofonów: jeżeli nie chcesz Shura, sprawdź: Sennheiser e835, AKG D770 lub D880 (trochę droższy) lub AudioTechnica MB3000. To wszystko są bardzo dobre mikrofony, ewentualnie w sklepach Ci coś doradzą i pokażą.
Pozdrawiam
Hofi
Witam,
wbrew zamieszczonym tu opiniom mikrofon ma bardzo duże znaczenie dla końcowego brzmienia, tak więc poświęć kilka chwil na wypróbowanie przed zakupem. Przestrzegam przed radosnym kupowaniem z drugiej ręki, chyba, że to sprawdzona osoba. Mikrofony wokalowe z drugiej ręki mogą byc zaplute, czego nie widać na zdjęciu, a co boleśnie usłyszysz na próbie. Poza tym w okolicach 4 stów różnica w cenie między nowym a używanym nie jest juz taka znacząca. Co do samych mikrofonów: jeżeli nie chcesz Shura, sprawdź: Sennheiser e835, AKG D770 lub D880 (trochę droższy) lub AudioTechnica MB3000. To wszystko są bardzo dobre mikrofony, ewentualnie w sklepach Ci coś doradzą i pokażą.
Pozdrawiam
Hofi
Dzięki,jeszcze pare pytań: wg zestawienia,które było jakis czas temu MB3000 jest grsze i drozsze od MB1000 ,a po 2 ,mam okazje dosyć tanio (600zł) kupić AKG C900,niestety,aby go przesłuchać,musze przejechać pół polski,co o nim sadzicie,oplaca sie go sluchac??
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
...Dzięki,jeszcze pare pytań: wg zestawienia,które było jakis czas temu MB3000 jest grsze i drozsze od MB1000 ,a po 2 ,mam okazje dosyć tanio (600zł) kupić AKG C900,niestety,aby go przesłuchać,musze przejechać pół polski,co o nim sadzicie,oplaca sie go sluchac??
...
C900 to bardzo dobry mikrofon, ale pojemnościowy, więc wymaga phantomu w każdej sytuacji. Jeżeli masz phantom, to będziesz bardzo zadowolony, z tym, że widziałem go w promocji nowego za 700,- , prawdopodobnie dlatego, że wchodzi nowy model na jego miejsce, z tego co wiem nie różni się wkładką, a jedynie ma możliwość podłączenia nowego nadajnika bezprzewodowego. Tak czy siak, jeżeli masz te 6-7 stów to bierz w ciemno.
Pozdrawiam
Hofi
...
C900 to bardzo dobry mikrofon, ale pojemnościowy, więc wymaga phantomu w każdej sytuacji. Jeżeli masz phantom, to będziesz bardzo zadowolony, z tym, że widziałem go w promocji nowego za 700,- , prawdopodobnie dlatego, że wchodzi nowy model na jego miejsce, z tego co wiem nie różni się wkładką, a jedynie ma możliwość podłączenia nowego nadajnika bezprzewodowego. Tak czy siak, jeżeli masz te 6-7 stów to bierz w ciemno.
Pozdrawiam
Hofi