Pytanie o dithering
Mam plik nagrany w rozdzielczości 16 bit. Obrabiam go wtyczkowym korektorem i zapisuję zmiany w pliku. Za kilka dni chcę pobawić się np. kompresją i również zapisać. Wtyczki pracują w 32 bitowej rozdzielczości. Czy w tej sytuacji za każdym razem należy stosować dithering przed zapisem?
Re: Pytanie o dithering
...Mam plik nagrany w rozdzielczości 16 bit. Obrabiam go wtyczkowym korektorem i zapisuję zmiany w pliku. Za kilka dni chcę pobawić się np. kompresją i również zapisać. Wtyczki pracują w 32 bitowej rozdzielczości. Czy w tej sytuacji za każdym razem należy stosować dithering przed zapisem?...
Nie - dithering stosuje sie tylko podczas zmiany rozdzielczosci bitowej. Zapisuj pliki 24 czy wiecej i dithering zrob na koncu, przed nagraniem na plyte (czyli po prostu wlacz guziczek w L1).
Nie - dithering stosuje sie tylko podczas zmiany rozdzielczosci bitowej. Zapisuj pliki 24 czy wiecej i dithering zrob na koncu, przed nagraniem na plyte (czyli po prostu wlacz guziczek w L1).
Re: Pytanie o dithering
Nie - dithering stosuje sie tylko podczas zmiany rozdzielczosci bitowej. Zapisuj pliki 24 czy wiecej i dithering zrob na koncu, przed nagraniem na plyte (czyli po prostu wlacz guziczek w L1)....
Ok, Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!
Ok, Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!