Jakie słuchawki?
AKG K 55 lub AKG K 66 !!! Polecam
Cena też Cię miło zaskoczy
Cena też Cię miło zaskoczy
Re: Jakie słuchawki?
...AKG K 55 lub AKG K 66 !!! Polecam
Cena też Cię miło zaskoczy ...
Wlasnie nad tymi sluchawkami sie zastanawiam!Jestem tylko ciekaw czy polecasz je ze wzgledu na cene czy miales z nimi kontakt?jesli tak to jak one brzmia?
A co do Bajerkow to bede musial poczekac az E&S znajdzie sie w moich rekach....
Cena też Cię miło zaskoczy ...
Wlasnie nad tymi sluchawkami sie zastanawiam!Jestem tylko ciekaw czy polecasz je ze wzgledu na cene czy miales z nimi kontakt?jesli tak to jak one brzmia?
A co do Bajerkow to bede musial poczekac az E&S znajdzie sie w moich rekach....

-->play your reason system<--
...Heh, ale przecież nie chodzi o zastąpienie słuchawkami odsłuchów, bo przecież oczywist ejest, że niektórych rzeczy nie da isę w słuchawkach zrobić...
...
Oczywiście ale są i sytuacje w których wartoposiłkować się również słchawkami (czasem mi to pozwala przyspieszyć pracę
)
...
Oczywiście ale są i sytuacje w których wartoposiłkować się również słchawkami (czasem mi to pozwala przyspieszyć pracę

Sampling (kreatywny): z użyciem PC
......Heh, ale przecież nie chodzi o zastąpienie słuchawkami odsłuchów, bo przecież oczywist ejest, że niektórych rzeczy nie da isę w słuchawkach zrobić...
...
)
...
a czasem pozwala pospać sąsiadom :)
...

...
a czasem pozwala pospać sąsiadom :)
Witam:)
Czy ktoś ma do czynienia ze słuchawkami Sennheiser HD500?
Warte są uwagi? Przeznaczenie: amatorskie studyjko domowe.
Pozdrawiam
opal
Czy ktoś ma do czynienia ze słuchawkami Sennheiser HD500?
Warte są uwagi? Przeznaczenie: amatorskie studyjko domowe.
Pozdrawiam
opal
-
Czy macie jakies sprawdzone(tanie) sluchawki,moga byc konsumenckie,najwazniejsze jest dla mnie to zeby nie podbarwialy dolu i mialy w miare zrownowazony srodek pasma...
Kazik ma dobre ( tzn jemu się podobają )... Podobno grają lepiej od monitorów do tego stopnia że nie kupił monitorów i słucha dokładnie co słuchawki mówią. ;)
A i mastering się da spoko zrobić tylko żeby słuchawki dobrze na uchach leżały bo inaczej to ja nie wiem czy to się da...
:) :) :) :) :)
Pozdrawiam słuchawki pana Kazika
To dopowiedzialna rola dla słuchawek - być monitorem! no no...
Kazik ma dobre ( tzn jemu się podobają )... Podobno grają lepiej od monitorów do tego stopnia że nie kupił monitorów i słucha dokładnie co słuchawki mówią. ;)
A i mastering się da spoko zrobić tylko żeby słuchawki dobrze na uchach leżały bo inaczej to ja nie wiem czy to się da...
:) :) :) :) :)
Pozdrawiam słuchawki pana Kazika
To dopowiedzialna rola dla słuchawek - być monitorem! no no...
tak sobie przegladam informacje o sluchawkach do studia i w zasadzie nie ma jednej glupiej definicji... czy do studia leprze sa sluchawki zamkniete, otwarte czy jeszcze inne? chyba wlasnie jestem na etapie, kiedy by mi sie przydaly. nie mam na odsluchy, wiec chociaz sluchawkami sie poratuje
no wiec? zamkniete, czy jakie?

...tak sobie przegladam informacje o sluchawkach do studia i w zasadzie nie ma jednej glupiej definicji... czy do studia leprze sa sluchawki zamkniete, otwarte czy jeszcze inne? chyba wlasnie jestem na etapie, kiedy by mi sie przydaly. nie mam na odsluchy, wiec chociaz sluchawkami sie poratuje
no wiec? zamkniete, czy jakie?...
dla realizatora jak najbardziej otwarte, daje to wrażenie monitorów bo dźwięk rozchodzi się nie tylko do uszu. (miałem przyjemność pracować na HD600 - bardzo fajnie się spisują)
dla muzyka w studio - zamknięte, ze względu na dużo mniejsze przesłuchy w nagraniu

dla realizatora jak najbardziej otwarte, daje to wrażenie monitorów bo dźwięk rozchodzi się nie tylko do uszu. (miałem przyjemność pracować na HD600 - bardzo fajnie się spisują)
dla muzyka w studio - zamknięte, ze względu na dużo mniejsze przesłuchy w nagraniu
Właśnie niedawno zakupiłem słuchawki Beyerdynamic'a DT-231 (zamknięte), po wcześniejszych poszukiwaniach w sieci i sklepach. Jak na swoją cenę (250zł) nie znalazłem lepszych. Mają dość wyrównane pasmo i niezłą górę jak na ten przedział cenowy. Ich test (w języku angielskim) można przeczytać na stronie
Miałem okazję słuchać Philipsów 910 wymienionych wyżej, niestety na pierwszy rzut ucha grają fajnie ale po chwili się zauważa męczące podbicie basów, trochę kluchowate, które nie znika nawet przy zciszaniu. Jeśli chodzi o Sennheisery to słuchałem HD200 (ok.300zł), też przyjemne z tym że mają podciętą górę pasma.
pozdrawiam
force
Miałem okazję słuchać Philipsów 910 wymienionych wyżej, niestety na pierwszy rzut ucha grają fajnie ale po chwili się zauważa męczące podbicie basów, trochę kluchowate, które nie znika nawet przy zciszaniu. Jeśli chodzi o Sennheisery to słuchałem HD200 (ok.300zł), też przyjemne z tym że mają podciętą górę pasma.
pozdrawiam
force
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7