Phase 88 i problem

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
twist21
Phase 88 i problem

Post autor: twist21 » poniedziałek 26 sty 2004, 02:15

Od piątku posiadam kartę terratech phase 88, ale od razu pojawił się problem. Po otwarciu projektu w Cubase SE, w którym są obecne traki midi wyskakuje komunikat, że jest problem z użądzeniem audio, przy czym nie piszą jaki... tak samo pojawia się kiedy zaczynam odtważać ten trak, lub cały kawałek. jeśli nie przejmę się tym i będę słuchał dalej (bo słychać muzykę) to zaczną mi się wcinać straszne zakłócenia - szumy głośne itp. Wniosek : coś nie tak z kartą. patrzę na ten Control panel i wszystko ok, szukam dalej. nagle się okazuje,że nie mam zainstalowanych sterowników(!). kiedy wchodzę do pliku ze sterownikami na płycie pokazyje mi się że są one na dysku, tam gdzie być powinny, ale nie ma ich tam. nie chcą mi się one zainstalować teraz. Nie wiem czy to nie jestjakiś wirus, albo coś...

Pomocy

Pozdrawiam
Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.

Awatar użytkownika
qen

Re: Phase 88 i problem

Post autor: qen » poniedziałek 26 sty 2004, 09:47

Instalowałeś system od nowa wraz z nowym urządzeniem? Czy też poprostu doinstalowałeś kartę do jakieś poprzedniej instancji ? Polecam robić system od nowa - zrzuć sobie wszystkie prestety z programów na inny dysk, zgraj katalog moje dokumenty i inne dane które mógłbyś ewentualnie stracić i zrób od nowa system (począwszy od sformatowania partycji systemowej )

Też kiedyś miałem problem z nowymi urządzeniami i wszystkie problemy zniknęły po reinstalce ;) - gorąco polecam

Sampling (kreatywny): z użyciem PC

Awatar użytkownika
twist21

Re: Phase 88 i problem

Post autor: twist21 » poniedziałek 26 sty 2004, 13:28

W sumie masz rację! Niewiem czemu sam na to nie wpadłem, bo mam świerzutki komputer i niemam tak wiele do stracenie

Dzięki za podpowiedź

Pozdrawiam
Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.

ODPOWIEDZ