Novation Bass Station II
Mam w planach zakupić novation bass station II i mam pytanie co potrzebuję, aby na tym pograć, czy wystarczą normalne głośniki czy muszą być aktywne, albo czy mogę grać przez same słuchawki bez interfejsu
Re: Novation Bass Station II
Jeżeli chcesz tylko pograć i wystarczą Ci słuchawki, to podłączasz się do wyjścia słuchawkowego i napierasz
. Jeżeli na głośnikach, to albo aktywny monitor (jeden wystarczy, bo wyjście masz mono) albo synth -> wzmacniacz -> monitor pasywny. Jeżeli chcesz rejestrować w DAW, to jeszcze potrzebny będzie CI interfejs audio.

Czyli np jak mam interfejs do gitary Line 6 POD GX i podepne go do usb do kompa i wyjściem jack z synth do interfejsu i z interfejsu do głośników paswnych, to będzie grało ?PWA pisze: ↑sobota 06 kwie 2019, 18:36Jeżeli chcesz tylko pograć i wystarczą Ci słuchawki, to podłączasz się do wyjścia słuchawkowego i napierasz. Jeżeli na głośnikach, to albo aktywny monitor (jeden wystarczy, bo wyjście masz mono) albo synth -> wzmacniacz -> monitor pasywny. Jeżeli chcesz rejestrować w DAW, to jeszcze potrzebny będzie CI interfejs audio.
Czy ten interfejs ma wbudowany wzmacniacz mocy? Nie.
Więc w jaki sposób chcesz zasilić pasywny głośnik sygnałem liniowym z interfejsu? Sygnał jest zbyt słaby, żeby wzbudzić jakąkolwiek reakcję głośnika pasywnego
. To mnie więcej tak, jak byś podpiął odtwarzacz CD bezpośrednio do głośników z pominięciem wzmacniacza mocy
.
Czy jak podepniesz do wejścia interfejsu gitarę a do wyjścia głośnik pasywny (bez wzmacniacza), to czy coś usłyszysz? Nie.
Do wyjścia interfejsu musisz podpiąć wzmacniacz a następnie głośnik pasywny. Jeżeli masz głośnik aktywny (ze wzmacniaczem), to wystarczy połączyć go z tym głośnikiem i wszystko Ci zagra.
Jeżeli połączysz interfejs z komputerem po USB, to:
- będziesz mógł rejestrować sygnał w DAW
- będziesz słyszał dźwięk z instrumentu na głośnikach komputera lub na głośnikach podpiętych do komputera
Więc w jaki sposób chcesz zasilić pasywny głośnik sygnałem liniowym z interfejsu? Sygnał jest zbyt słaby, żeby wzbudzić jakąkolwiek reakcję głośnika pasywnego

Czy jak podepniesz do wejścia interfejsu gitarę a do wyjścia głośnik pasywny (bez wzmacniacza), to czy coś usłyszysz? Nie.
Do wyjścia interfejsu musisz podpiąć wzmacniacz a następnie głośnik pasywny. Jeżeli masz głośnik aktywny (ze wzmacniaczem), to wystarczy połączyć go z tym głośnikiem i wszystko Ci zagra.
Jeżeli połączysz interfejs z komputerem po USB, to:
- będziesz mógł rejestrować sygnał w DAW
- będziesz słyszał dźwięk z instrumentu na głośnikach komputera lub na głośnikach podpiętych do komputera
Czyli hipotetycznie jeśli mam wzmacniacz gitarowy to gdy podlacze do niego synth to będzie banglać czy lepiej tego nie robić ?
Będzie banglać bez siemrania 

Aby grać i jesteś zadowolony ze słuchawek, podłączasz wynik słuchawek i naciskasz :- ). W przypadku, gdy na głośnikach albo działający ekran (jeden wystarczy, ponieważ masz wynik mono) albo syntezator -> wzmacniacz -> ekran utajony. Aby nagrywać do DAW, będziesz również potrzebował punktu połączenia dźwięku. lag ja gale lyrics breathless lyrics
-
Dobra dzięki. Myślałam, że będzie potrzeba więcej mamony na wydatki.PWA pisze: ↑sobota 06 kwie 2019, 18:36Jeżeli chcesz tylko pograć i wystarczą Ci słuchawki, to podłączasz się do wyjścia słuchawkowego i napierasz. Jeżeli na głośnikach, to albo aktywny monitor (jeden wystarczy, bo wyjście masz mono) albo synth -> wzmacniacz -> monitor pasywny. Jeżeli chcesz rejestrować w DAW, to jeszcze potrzebny będzie CI interfejs audio. https://berich.eu/crypto-genius-opinie-logowanie-czy-to-oszustwo/
-
Oh a Novation Bass Station II is what I want to get. Thanks for your topic cuz I can have a lot of great answers for my question.doncio12 pisze: ↑sobota 06 kwie 2019, 14:34Mam w planach zakupić novation bass station II i mam pytanie co potrzebuję, aby na tym pograć, czy wystarczą normalne głośniki czy muszą być aktywne, albo czy mogę grać przez same słuchawki bez interfejsu
cookie clicker
Features of the Novation Bass Station II Analog Synthesizer: Access AFX Mode with firmware version 4.14; Monophonic hybrid synthesizer keyboard tuned for massive bass tones.
dynamons world
dynamons world