żadna szkoła nie gwarantuje pracy, na dodatek tzw.dobrej. Magia papierka odeszła wraz z PRL-em.
Studia muzyczne za granicą
Re: Studia muzyczne za granicą
...
żadna szkoła nie gwarantuje pracy, na dodatek tzw.d
obrej. Magia papierka odeszła wraz z PRL-em.
...
Chodzi mi bardziej o to czy te studia dadzą mi jakieś umiejetności lub teorię, ktora przyda mi się w przyszłej pracy. Nie chciałbym żeby taka uczelnia okazała się wyrzuconą kasą w błoto i wielkim picem na wodę. Szukam szkoły, która będzie mi w stanie zaoferować najbardziej potrzebne rzeczy, które przydadzą mi się w późniejszej karierze. Czy są jeszcze jakieś inne uczelnie które możecie polecić i macie o nich jakąś opinię?
...
...
...
Wiadomo, ale po jednych studiach szansa znalezienia roboty jest większa po innych mniejsza.
Czy jest również jakiś konkretny oddział SAE np. Berlin, który możecie polecić?
Gdzie szukać informacji o tych uczelniach? Czy są jakieś fora, które zawierają tą tematykę?
I ostatnie pytanko: Słyszałem, że podobno bardzo ambitne uczelnie są w Amsterdamie- mógłby ktoś przybliżyć temat?
...
...
...
...
Wiadomo, ale po jednych studiach szansa znalezienia roboty jest większa po innych mniejsza.
Czy jest również jakiś konkretny oddział SAE np. Berlin, który możecie polecić?
Gdzie szukać informacji o tych uczelniach? Czy są jakieś fora, które zawierają tą tematykę?
I ostatnie pytanko: Słyszałem, że podobno bardzo ambitne uczelnie są w Amsterdamie- mógłby ktoś przybliżyć temat?...
Sam ostatnio szukam dla siebie uczelni, obecnie jestem na elektronice i telekomunikacji na pg(na magisterce jest niby inżynieria dzwięku i obrazu), jednak nie jestem zadowolony. Dużo czytałem o SAE i jest chyba tak jak ktoś już tutaj napisał, że samo skończenie tej szkoły i papier to potwierdzający nic nie daje. Ale przy odpowiednich chęciach masz tam się szanse nauczyć naprawdę wiele i z pewnością ta wiedza przyda Ci się w przyszłości, jesli planujesz robić coś z muzyką. A jeśli chodzi o uczelnie to jest jeszcze Pulse i Alchemea(w Anglii), podobno obie też dobre. W amsterdamie jest chyba tylko SAE, a co ważne właśnie w tym SAE czesne są najniższe. Ogólnie w internecie jest sporo na ten temat np. na gearslutz.
A czy jest ktoś może na forum, lub ktoś kto zna kogoś, co skończył SAE (lub ewentualnie jakąś inną zagraniczną uczelnie o kierunku Audio Engineering), bo decyzja o takim wyjeżdzie jest naprawdę trudna, a kierowanie się tylko opiniami z różnych forów(od osób, które nigdy tam nie były), to jak wiadomo nie najlepsza opcja ... ;) ?
A czy jest ktoś może na forum, lub ktoś kto zna kogoś, co skończył SAE (lub ewentualnie jakąś inną zagraniczną uczelnie o kierunku Audio Engineering), ...
Właściciel forum dzwiek.org.