Witam, posiadam klawiaturę sterującą firmy m audio keystaion 88. Podczas grania zauważyłem że dłuższe przytrzymanie pedała lub klawisza powoduje że pojawia się szum w dźwięku i utrzymuje się dopóki nie puszczę go.
Szum pojawia się jakieś 2-3 s po przytrzymaniu. Chciałbym się zapytać czy to normalne czy raczej gdzieś jest problem. Pedał jest firmy m audio więc do siebie pasują i nie powinny nie współgrać. Proszę o opinie, Dzieki
M Audio Keystation problem z szumem podczas używania pedała
-
Re: M Audio Keystation problem z szumem podczas używania pedała
To nie jest problem klawiatury ani pedału, który używasz. Obydwa urządzenia wysyłają jedynie komunikat sterujący midi do instrumentu, powodując jego określone typem komunikatu reakcje. Gra instrument (wirtualny lub fizyczny) i to on powoduje tego typu zachowanie. Jakiego instrumentu używasz?
-
Eighty Eight Ensemble , testowałem również inne wtyczki pianina i na każdym jest to samo. Programu używam Reaper ale również fl studio testowałem i też jest to samo.
-
Myślałem że może karta dźwiękowa by tu pomogła bo używam zintegrowanej i może nie wyrabia coś w niej
To nie karta, DAW ani klawiatura... ten instrument po prostu tak ma
. U mnie też szumi... słychać to zwłaszcza, jak na jego korektorze podciągnę trochę górę. Słychać też bardzo w momencie zwalniania pedału sustain. To jest kwestia jakości sampli użytych w instrumencie, dlatego go nie używam 
Moim podstawowym fortepianem jest Grand 3 Steinberga i on też odrobinę szumi, no ale nie aż tak
... generalnie instrumenty Sonivox tyłka nie urywają
. Zmień fortepian na porządny instrument np. na Garritan Abbey Road Studios CFX Concert Grand albo przynajmniej na Grand 3, jak Steinberg ogłosi jakieś promo i szumy znikną 

Moim podstawowym fortepianem jest Grand 3 Steinberga i on też odrobinę szumi, no ale nie aż tak

-
rozumiem, dziś zainstalowałem wtyczke truepianos i o dziwo nie ma w nim żadnych zakłóceń
tylko jest średni do grania. A ten program Grand piano jest płatny i dosyć drogi 

-
Dobra, znalazłem fajny program i tam nie ma tego problemu więc wychodzi na to że można zamknąć temat. Program to ezKeys grand piano można pobrać za darmo, są filmiki na yt jak coś
dzięki za pomoc

Cóż, w miarę przyzwoite instrumenty kosztują... ja poczekałem na promocję i kupiłem go za połowę ceny

A gdzie znalazłeś EZkeys za darmo? Bo zaglądałem na stronę Toontrack i co prawda jest promocja, ale za darmo żadnego piana nie widziałem

Sorka, ale ja nie kradnę oprogramowania.