Po za tym, z tej wypowiedzi jasno wynika, że nie chodzi o problem nośnika, wypalarki itd.
Cytuję - "alternatywą dla DATa jest zgrywanie do Pro Tools, ale te zgrania mogą być różnej jakości".
Zgranie na DAT-a
Re: Zgranie na DAT-a
Cytuję - "alternatywą dla DATa jest zgrywanie do Pro Tools, ale te zgrania mogą być różnej jakości"
Tak, znany problem "bounce to disk" w PT. Tyle tylko, ze wszystko to wystepuje "podobno" i nie u wszystkich i nie zawsze. Ja nie bylem w stanie stwierdzic zadnych roznic miedzy bounce to disk a zgraniem na dwa wolne slady, co ma byc wlasnie alternatywa dla tego buga, a probowalem. Problem ten wystepuje w jakis specyficznych konfiguracjach sprzetowo-programowych i jest od dawna znany, tyle, ze trudny do usuniecia.
Ale z drugiej strony - przeciez nikt nie zanosi do masteringu nagran bez przesluchania, chocby na plycie w domu. Tak wiec wydaje mi sie, ze jest to w najlepszym razie "dmuchanie na zimne".
Tak, znany problem "bounce to disk" w PT. Tyle tylko, ze wszystko to wystepuje "podobno" i nie u wszystkich i nie zawsze. Ja nie bylem w stanie stwierdzic zadnych roznic miedzy bounce to disk a zgraniem na dwa wolne slady, co ma byc wlasnie alternatywa dla tego buga, a probowalem. Problem ten wystepuje w jakis specyficznych konfiguracjach sprzetowo-programowych i jest od dawna znany, tyle, ze trudny do usuniecia.
Ale z drugiej strony - przeciez nikt nie zanosi do masteringu nagran bez przesluchania, chocby na plycie w domu. Tak wiec wydaje mi sie, ze jest to w najlepszym razie "dmuchanie na zimne".
...Jak większość szamanów w tym fachu, również Gawłowski najwyraźniej lubi pościemniać,
## za to cię lubię
Krótko i na temat!
Pozdro
Groover
## za to cię lubię

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
...Wprawdzie wywiadu nie czytalem, wiec bedzie jak z "Rejsu", ale...
Kiedys w wywiadzie w jakims pismie
## w MUZYK FCM ;)))
Pozdro
Groover

Kiedys w wywiadzie w jakims pismie
## w MUZYK FCM ;)))
Pozdro
Groover
nowe portale: