Witam, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że kręcę się w kółko z wyborem sprzętu. Ponieważ nagromadziłem kilka gratów do jamowania cały czas myślę o większym mikserze analogowym. Potrzebuję też conajmniej 8 tracków w interfejsie. Zaczynam cos kombinować raz z grupami w mikserze, raz z insertami itd itd aż w końcu doszedłem do soundcraft signature mtk. Zakupy będę robił niebawem, ale chcę się jeszcze upewnić nad ich sensem, bo może lepiej zainwestować w kartę USB z 16 inputami i realizować wszystko w domenie cyfrowej w zaprzęgu np z icon icontrols pro? Ta opcja wyeliminuje albo ograniczy chociażby ciągłe przepinanie kabli. Pytanie tylko, czy bez żadnych przeszkód mogę wykorzystać aux/return dla podłączenioa kasoo pada jak w tradycyjnym mikserze?
Z interfejsów myslę o tańszych rozwiązaniach Tascam 16x08, lub coś z ADATem, lub doczekam nawet może nowości od ESI http://www.esi-audio.com/products/u168xt/
Proszę o pomoc, bo nigdy nie próbowałem wielokanałowo wykorzystać DAWa jako mikser, tylko teoretyzuję w tym momencie
dzięki z góry i pozdrawiam