BCF2000 komunikat "no OS" co z tym zrobic?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
krakers
Re: BCF2000 komunikat "no OS" co z tym zrobic?

Post autor: krakers » poniedziałek 08 gru 2014, 23:42

Próbowałem zrobić tak jak napisałeś, zaimportowałem ten plik sysex dałem play i zaświeciła się dioda ze dane są odbierane na jakieś 4-5 sekund po czym zgasła, stop nacisnąłem gdy sekwencja dobiegła do końca, i niestety dalej nic. Da się może wydłużyć jakoś ten komunikat sys ex? bo to zachowuje się jakby był on za krótki i nie zdążył się przesłać cały plik.

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » wtorek 09 gru 2014, 15:15

Niestety wszystkiego nie pamiętam dokładnie ponieważ było to 6 lat temu jak nie lepiej.
Sugestie na dziś: nie naciskaj tak szybko stopu.
Puść play i niech leci bez przerywania parę minut. Cierpliwości.
To jast długi komunikat, a właściwie system operacyjny (program) zawarty w tym komunikacie.
Koniec sekwencji nie oznacza końca przesyłania komunikatu.
Sygnalizacja odbioru MIDI może być myląca i pokazuje tylko początek komunikatu SysEx.

Awatar użytkownika
krakers

Post autor: krakers » wtorek 09 gru 2014, 15:28

... 
Niestety wszystkiego nie pamiętam dokładnie ponieważ było to 6 lat temu jak nie lepiej.Sugestie na dziś: nie naciskaj tak szybko stopu.Puść play i niech leci bez przerywania parę minut. Cierpliwości. To jast długi komunikat, a właściwie system operacyjny (program) zawarty w tym komunikacie.Koniec sekwencji nie oznacza końca przesyłania komunikatu.Sygnalizacja odbioru MIDI może być myląca i pokazuje tylko początek komunikatu SysEx.
...

Okej to włączę to jeszcze raz i zostawię gdzieś na 10 min, może się uda. Dzwoniłem też dzisiaj do jakiegoś serwisu co się zajmują naprawianiem behringerów i tam gościu mi powiedział że jest to trwałe uszkodzenie i nie da się tego naprawić, lub są bardzo nikłe szanse. Wydaje mi się to dziwne bo na różnych forach są sposoby które podobno działają, lecz chyba nie w moim przypadku;/ Dzięki za chęci i pomoc ;) pozdro.

KumiDr

Post autor: KumiDr » wtorek 09 gru 2014, 16:27

Uffff... jak to dobrze, że mam mojego niezawodnego abletonka pusha

Awatar użytkownika
Mu_
Kontakt:

Post autor: Mu_ » środa 10 gru 2014, 22:37

[...]
Wydaje mi się to dziwne bo na różnych forach są sposoby które podobno działają, lecz chyba nie w moim przypadku;/ Dzięki za chęci i pomoc ;) pozdro....

Dżizas aż strach aktualizować frmware, chyba się z tym wstrzymam, o ile sprzęcior będzie działał poprawnie bez tek aktualizacji... A są w ogóle jakieś wskazania do aktualizowania ww firmwere'u?
Kompozytor. W pełni wyposażony użytkownik wyłącznie legalnego oprogramowania i bibliotek muzycznych.

Awatar użytkownika
Mu_
Kontakt:

Post autor: Mu_ » środa 10 gru 2014, 22:40

...[...]
Wydaje mi się to dziwne bo na różnych forach są sposoby które podobno działają,[...]

Swoją drogą wygląda to na jakiś masowo powtarzający się błąd - dziwne, że Berhringer nic z tym nie robi ani przd tym nie ostrzega...

Kompozytor. W pełni wyposażony użytkownik wyłącznie legalnego oprogramowania i bibliotek muzycznych.

ODPOWIEDZ