Korg Kronos - nie zapisuje ustawień Karmy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kamil.moskal
Re: Korg Kronos - nie zapisuje ustawień Karmy

Post autor: kamil.moskal » poniedziałek 16 wrz 2013, 13:34

Czyli jeśli instrument był już w serwisie z tą wadą i ona nadal się powtarza to czy nie powinni mi wymienić instrument na nowy? Bo najgorsze w tym wszystkim jest to że gwarancja wygasa w listopadzie (o ile dobrze pamiętam KORG daje rok gwarancji) i jeśli po kolejenej wizycie w serwisie usterkę usuną to jest bardzo duża szansa że za pare misięcy znów będzie to samo i zostanę z ręką w "nocniku";/ a z tego co słyszałem i z doświadczenia bo 2 razy już serwisowałem to goście tam pracujący są strasznie olewatorscy w stosunku do klientaie więc czeka mnie ciężka przeprawa. Uznają zasadę aby sprzedać i doczakać do końca gwarancji. A czy ktoś się orientuje czy jest możliwość wykupienia dodatkowego czasu gwarancyjnego?
Z góry dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gm_korg

Post autor: gm_korg » poniedziałek 16 wrz 2013, 13:48

...Czyli jeśli instrument był już w serwisie z tą wadą i ona nadal się powtarza to czy nie powinni mi wymienić instrument na nowy? Bo najgorsze w tym wszystkim jest to że gwarancja wygasa w listopadzie (o ile dobrze pamiętam KORG daje rok gwarancji) i jeśli po kolejenej wizycie w serwisie usterkę usuną to jest bardzo duża szansa że za pare misięcy znów będzie to samo i zostanę z ręką w "nocniku";/ a z tego co słyszałem i z doświadczenia bo 2 razy już serwisowałem to goście tam pracujący są strasznie olewatorscy w stosunku do klientaie więc czeka mnie ciężka przeprawa. Uznają zasadę aby sprzedać i doczakać do końca gwarancji. A czy ktoś się orientuje czy jest możliwość wykupienia dodatkowego czasu gwarancyjnego?
Z góry dzięki i pozdrawiam....

Zasada powinna być taka : na rzeczy które są wadliwe i wymagały naprawy w serwisie dostajesz dodatkowy rok gwarancji.
Serwis jest zobowiązany do jak najszybszej wymiany wadliwego elementu --ten zapis powinien być opisany w gwarancji. Jeżeli dobrze sprawą pokierujesz to nawet możesz żądać wymiany wadliwego egzemplarza Kronosa. Pisz do dystrybutora i walcz o swoje !

pozdr
GM
KORG KRONOS2, KORG KRONOS,Virus TI2, KORG TRITON EXTREME 76, MOSS, Nord Lead 4;ROLAND V- SYNTH ; CUBASE 6,5

kamil.moskal

Post autor: kamil.moskal » wtorek 17 wrz 2013, 08:54

Jeszcze moje jedno pytanie, czy zna kto może adres e-mail do Japońskiego producenta Korga bo na stronie nie mogę się doszukać:/

Z góry dzięki.

kamil.moskal

Post autor: kamil.moskal » poniedziałek 08 wrz 2014, 11:03

No i się doigrałem instrument znowu ląduje w serwisie. Ręce opadają. Włączam instrument na scenie a akustyk stary lewy kanał Ci prawie nie gra a prawy gra ale z przesterem........ Zastanówcie się mocno zanim kupicie ten instrument, jak na razie więcej z nim kłopotów niż pożytku i jeszcze będą mi tłumaczyć, że to nie wadliwa sztuka i że na prawimy i będzie śmigał, ciekawe jak długo. Przez prawie 2 lata czwarty raz wyląduje w serwisie leżąc tam łącznie 2 miesiące, a nie wiem ile poleży teraz! Nie ma jak stare poczciwe parapety, 10lat pracy i 0 stresu czy Ci zagra. Zobaczymy co serwis mi teraz powie bo tracę cierpliwość:/ Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego instrumentu i życzę szczęścia.

PS. nie miał chłop zmartwienia kupił se taki instrument..

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 08 wrz 2014, 22:53

Z gwarancja jest troszkę zabawna sprawa - padają często głosy że w EU gwarancja to dwa lata co nie jest prawdą.

2 lata to rękojmia/odpowiedzialność z tytułu niezgodności z umową - warto sie z tym zapoznać

Co do gwarancji - nigdy i nigdzie w żadnej i żadnym przepisie nie było zapisu ile może trwać naprawa - jest tylko określenie pokroju "w miare normalnym okresie" - trafisz na h....a to może naprawiac i poł roku i nic na to nie poradzisz

okres od wysłania do serwisu do powrotu doliczany jest do okresu gwarancji

wymiana przysługuje po 3 naprawach(potem wymiana na nowy bez wad albo zwrot gotówki) jednak nie wiem czy w przypadku drugiej naprawy z tego samego powodu nie przysługuje wymiana

Ty masz rok gwarancji i już ten tok rozpocząłeś - gdyby nie serwis wcześniej to sprzedawca odpowiada przez dwa lata od zakupu i takie tam

Doczytaj zebym nie namieszał za bardzo :)

Zresztą piszesz że 4 laz laduje na serwisie - żadaj wymiany na nowy bez wad albo na zwrot kasy - masz do tego pełne prawo

ODPOWIEDZ