Heja,
Planuję dokonać małego upgrade'u mojego interface. Spotykam się czasem z problemami typu bsod i zdiagnozowałem, iż to wina sterowników. Niestety M-Audio nie zaopatrza w nowe sterowniki swoich klasyków.
I teraz pojawia się pytanie do was specjalistów - czy jest sens przesiadać się z M-Audio 2496 a coś innego, skoro nie nagrywam nic - do karty mam podpięty tylko i wyłącznie Soundcraft Compact 4 (wiem wiem staroć, ale śmiga aż miło), a do miksera monitory.
Kwestia tylko i wyłącznie przetworników i sterowników. Czy warto przesiąść się na popularną dość 'Julie', czy może E-mu 1212m? Gdzieś coś czytałem, że ta od E-MU ma zastosowana najlepsze przetworniki, spośród tych trzech.
Dzięki z góry
Przesiadka z Audiophile 2496
Re: Przesiadka z Audiophile 2496
...
Heja,
Planuję dokonać małego upgrade'u mojego interface. Spotykam się czasem z problemami typu bsod i zdiagnozowałem, iż to wina sterowników. Niestety M-Audio nie zaopatrza w nowe sterowniki swoich klasyków.
I teraz pojawia się pytanie do was specjalistów - czy jest sens przesiadać się z M-Audio 2496 a coś innego, skoro nie nagrywam nic - do karty mam podpięty tylko i wyłącznie Soundcraft Compact 4 (wiem wiem staroć, ale śmiga aż miło), a do miksera monitory.
Kwestia tylko i wyłącznie przetworników i sterowników. Czy warto przesiąść się na popularną dość 'Julie', czy może E-mu 1212m? Gdzieś coś czytałem, że ta od E-MU ma zastosowana najlepsze przetworniki, spośród tych trzech.
Dzięki z góry ...
Julia fajniej brzmi, jest szybka i ma fajnie napisane sterowniki.
E-MU 1212m bardzo mnie zawiodła.... w kwestii stabilnosci sterowników i uzyskiwajej latencji.
Ale moze tylko u mnie był problem i akurat w wersji PCI-e.
Ale najlepiej potestuj, jak masz mozliwość.
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.
...
...
Heja,
Dzięki z góry ...
Julia fajniej brzmi, jest szybka i ma fajnie napisane sterowniki.
E-MU 1212m bardzo mnie zawiodła.... w kwestii stabilnosci sterowników i uzyskiwanej latencji.
Ale moze tylko u mnie był problem i akurat w wersji PCI-e.
Ale najlepiej potestuj, jak masz mozliwość.
...
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.
dziwneŁukasz co piszesz - julia brzmi bardzo podobnie ale stwarza znacznie więcej problemów - jak nie ze sterownikami to przede wszystkim za zakłóceniami które w paru wypadkach były nie do opanowania (kumpel musiał zmienić kartę - nie dało się nic zrobić - pętle mas, zasilacz itp kombinacje a ona dalej siała jakimś syfem)
co do emu to nie mogę złego słowa powiedzieć - pd xp przez vistę, 7 i 8 - zero jakich kolwiek problemów ze sterownikami w wiecznej wersji beta
latencja na ostatnim komputerze bez problemu ustawiana na minimum
bardziej martwiłbym się o to że przy nowym systemie moze nie zadziałać (windows 9) ale MS nie zapowiada zmian w api sterowników więc może bedzie ok
Kolego skoro nie nagrywasz to po co mikser?ma jakiś cel?jesli tylko głośność i słuchawki to może też się go pozbyć i kupić kontroler odsłuchów?
Kolego skoro nie nagrywasz to po co mikser?ma jakiś cel?jesli tylko głośność i słuchawki to może też się go pozbyć i kupić kontroler odsłuchów?
...
Okazja, możliwości w przyszłości korzystania z jego dobrodziejstw + bardzo mi się spodobał dizajn (taki fetysz), dosyć przypadkowo ale trafiony idealnie po zakupie 2496.
Z ciekawości zerknąłem na kontrolery odsłuchów, i takowe które by mnie interestowały to koszta ~600-800zł co kompletnie mi się nie opłaca przy obecnym stanie rzeczy :)
Fakt :)
przy cenie i jakości SC C4 też bym na to nie patrzył :)
moze cos porządnego na usb?albo coś z kart asus (odtwarzanie jest super w tych wysokiej klasy i asio też jest)