E-mu X board i Proteus + inna klawiatura sterująca

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
karolina0000
E-mu X board i Proteus + inna klawiatura sterująca

Post autor: karolina0000 » poniedziałek 21 lip 2014, 18:02

Cześć!

Przepraszam, moje pytanie pewnie jest bardzo banalne, ale nie mogę znaleźć nigdzie na nie odpowiedzi. Do tej pory pracowałam na klawiaturze E-mu X Board 61, niestety padła. O ile stratę klawiatury jakoś przeżyłam (mam teraz AXIOMa 61 MKII), o tyle dołączonych do tamtej klawiatury Proteusa i brzmień bardzo mi szkoda. Wcześniej Proteus razem z E-mu śmigał od razu, teraz nie potrafię go odpalić. Czy jestem w ogóle w stanie korzystać z Proteusa z inną klawiaturą (włączam jako VST w Pro Toolsie, czasami w Cubase LE)?

Pozdrawiam i przepraszam jeśli taki wątek był już poruszany
Karola

Zbynia

Re: E-mu X board i Proteus + inna klawiatura sterująca

Post autor: Zbynia » wtorek 22 lip 2014, 00:46

jaki proteus?może masz wersje która działała tylko ze sprzetem emu

polecam ścgnąc proteus vx który czyta wszelkie brzmienia i działa ze wszystkim

jest za darmo - przynajmniej był bo jak wiadomo zmiany na rynkum czynia cuda :)

http://www.creative.com/emu/proteusvx/

ratio

Re: E-mu X board i Proteus + inna klawiatura sterująca

Post autor: ratio » wtorek 22 lip 2014, 14:18

...Cześć!

Przepraszam, moje pytanie pewnie jest bardzo banalne, ale nie mogę znaleźć nigdzie na nie odpowiedzi. Do tej pory pracowałam na klawiaturze E-mu X Board 61, niestety padła. O ile stratę klawiatury jakoś przeżyłam (mam teraz AXIOMa 61 MKII), o tyle dołączonych do tamtej klawiatury Proteusa i brzmień bardzo mi szkoda. Wcześniej Proteus razem z E-mu śmigał od razu, teraz nie potrafię go odpalić. Czy jestem w ogóle w stanie korzystać z Proteusa z inną klawiaturą (włączam jako VST w Pro Toolsie, czasami w Cubase LE)?

Pozdrawiam i przepraszam jeśli taki wątek był już poruszany
Karola...

Emu Xboard był jest sprzętowym kluczem do tego samplera i bez tej klawiatury nie odpalisz tej wtyczki.
Chciałem kiedyś sprzedać cały pakiet emu ale bez klawiatury nie da się go odpalić
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

ODPOWIEDZ