Akai Max49 vs Nektar Panorama P4

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
hubertkot
Re: Akai Max49 vs Nektar Panorama P4

Post autor: hubertkot » czwartek 26 cze 2014, 19:20

Dziękuje Janusz za info na prv.

Zdecydowałem się na panoramę ale kiedy pytam kiedy ją dostanę to słyszę jeszcze że dostawa wciąż opóźnia się. Zaraz będzie miesiąc od kiedy czekam ...

Chyba kupie ją w Niemczech. 

Ale powiedz czy dobrze rozumiem że będę musiał zająć dwa poty USB aby klawiatura działa w pełni?

perfektsound

Post autor: perfektsound » czwartek 26 cze 2014, 20:17

Ale powiedz czy dobrze rozumiem że będę musiał zająć dwa poty USB aby klawiatura działa w pełni?

Drugi kabel usb jest potrzebny jeśli chcesz mieć zmotoryzowany suwak. Nie musisz podłączać go do kompa i zajmować cennego usb - ludzie w wiekszości podłączają go do zwykłej ładowarki usb do prądu i też działa.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Mushroom

Post autor: Mushroom » sobota 28 cze 2014, 16:00

Drugi port jest potrzebny tylko do zasilania silniczka zmotoryzowanego tłumika z lewej strony klawiatury i klawiatura działa normalnie bez podłączenia drugiego kabla USB. Tłumik również działa, ale nie zmienia automatycznie położenia po np. zmianie ścieżki - bo nie pracuje silniczek - więc suwak zachowuje się jak pozostałe 9 niezmotoryzowanych suwaków na klawiaturze.

...

Mushroom

Post autor: Mushroom » sobota 28 cze 2014, 16:14

...

Drugi kabel usb jest potrzebny jeśli chcesz mieć zmotoryzowany suwak. Nie musisz podłączać go do kompa i zajmować cennego usb - ludzie w wiekszości podłączają go do zwykłej ładowarki usb do prądu i też działa.

...

Dokładnie, ja przetestowałem to z ładowarką do Nokii i działało. Dla mnie wygodniejsze i tak jest podłączenie do portu USB, bo mam kilka wolnych portów, a wolnych gniazdek na listwie zasilających zero, po prostu splotłem sobie dwa kable i na kompie podłączyłem to do dwóch sąsiednich portów.

perfektsound

Post autor: perfektsound » sobota 28 cze 2014, 19:56

Dokładnie, ja przetestowałem to z ładowarką do Nokii i działało. Dla mnie wygodniejsze i tak jest podłączenie do portu USB, bo mam kilka wolnych portów, a wolnych gniazdek na listwie zasilających zero, po prostu splotłem sobie dwa kable i na kompie podłączyłem to do dwóch sąsiednich portów.
...

Wiesz, my frajerzy z przedrożonymi Macbookami mamy tylko dwa porty usb w tych laptopach za pierdylion złotych ;)

Ale sprawdzałem, Panorama też dobrze działa z zasilanym hubem usb.

Do tego co napisałeś wcześniej chciałem tylko dodać, że sterowanie opcjami transportu Reasona z poziomu klawiatury po prostu odpala Panoramę na orbitę: mamy m.in dowolne pozycjonowanie głowicy gałką, ustawianie zakresu pętli, zmiana obszaru pętli za pomocą padów itd. Bajka!

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ