Polskie płyty ze słabą perkusją

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
DJOZD
Re: Polskie płyty ze słabą perkusją

Post autor: DJOZD » piątek 21 lut 2014, 12:26

...Jesli sam bębniarz jest dobry to brzmienie schodzi na dalszy plan, a dawniej nie było aż tak wielu patafianów ...

A to tys prowda.

(Patafani byli, ale nikt ich nie nagrywał bo po co i za co)

wielkaradosc

Post autor: wielkaradosc » piątek 21 lut 2014, 12:46

Tylko wiecie - teraz mając taką technikę do dyspozycji, z każdego pałkarza można zrobić gwiazdę. A mi chodzi właśnie o to, że w latach 80., gdy nie było jeszcze takiego  sprzętu, studiów, inżynierów, trud nawet najlepszego muzyka dawało się zniweczyć. I o taką sytuację mi chodzi...

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 21 lut 2014, 13:03

...
Tylko wiecie - teraz mając taką technikę do dyspozycji, z każdego pałkarza można zrobić gwiazdę. A mi chodzi właśnie o to, że w latach 80., gdy nie było jeszcze takiego  sprzętu, studiów, inżynierów, trud nawet najlepszego muzyka dawało się zniweczyć. I o taką sytuację mi chodzi......

A mi właśnie chodziło o to, że nawet zniweczony piorządny muzyk obroni się swoją grą, a patafian nawet podrasowany najnowszą technologą patafianem pozostanie na wieki wieków amen

no chyba że mówimy o całkowitym rysowaniu, ale to też często jest do odróżnienia od gry

Też nie jestem fanem krajowej sztuki, ale jak juz coś słucham to raczej nie narzekam na brzmienie bębnów - może dlatego że omijam patafiaństwo.

Mogę ci dać przykład skopania rejestracji moich bębnów wynikiem wiecznie niedoinwestowanego rocka progresywnego pewnej wytwórni. Wpisz w googlu Turquoise - pierwsza płyta jest chyba z końca 90 lat, albo z 2000 :)

Realizator mixu był dobry i znany w branży, ale odnośnie jakości nagrania powiedział: Jeśli wywar  bedzie zrobioony na chu..owej kości to potem żadnymi przyprawami nie da się już uratowac zupy

pozdr

drummer

ODPOWIEDZ