Preamp do Shure SM7b

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Kaskaan
Preamp do Shure SM7b

Post autor: Kaskaan » czwartek 13 lut 2014, 22:47

Witam, mam pytanie... Jaki możecie mi polecić przedwzmacniacz do mikrofonu Shure SM7b? :)
Chciałbym go używać na scenie (zespół muzyczny) i w domowym studio, a jak wiadomo mikrofon ten trzeba rozkręcać bardzo na gainie, przy czym słychać dużo szumu i bez preampu raczej się nie obędzie (chyba że zna ktoś inne rozwiązania).
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Re: Preamp do Shure SM7b

Post autor: dr_After » piątek 14 lut 2014, 14:39

...
Witam, mam pytanie... Jaki możecie mi polecić przedwzmacniacz do mikrofonu Shure SM7b? :)
Chciałbym go używać na scenie (zespół muzyczny) i w domowym studio, a jak wiadomo mikrofon ten trzeba rozkręcać bardzo na gainie, przy czym słychać dużo szumu i bez preampu raczej się nie obędzie (chyba że zna ktoś inne rozwiązania).
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)...

Studyjnie to sprawiłem sobie Warm Audio TB12 i spisuje się znakomicie wrtaz z SM7B, ale (dla mnie) to za droga zabawka, by ją ciągać po koncertach. Poza tym w warunkach koncertowych raczej niuanse, które potrafi wyciągnąć TB12 będą zbedne. Za to  tańszą alternatywą dla niego jest Warm Audio WA12, który też daje takie samo, jak TB12 wzmocnienie (71 db, 65 na wzmaku + 6db przez przełączanik impendancji "Tone", który dopasowuje preamp do impendancji Shure'a) i brzmi podobnie, nie ma jednak przełączanych transformatorów i wzmacniaczy.

Recki WA12 są tu: http://www.gearslutz.com/board/reviews/737251-warm-audio-wa12.html />

ODPOWIEDZ