EV 967/Shure beta 58a/ Sennheiser e945

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Michasto
EV 967/Shure beta 58a/ Sennheiser e945

Post autor: Michasto » czwartek 23 sty 2014, 12:54

Siemanko,

Zbieram się do kupna mikrofonu na koncerty/próby i na jakieś domowe nagrywki, tak jak w temacie rozważam zakup któregoś z tych trzech mikrofonów. O każdym są dobre opinie. Gramy heavy metal, także na scenie jest głośno cały czas, wokal raczej w wyższych partiach, ale zdarzają się i niższe.

http://panzerhund.pl/index.php/music - link do Naszej 1-szej EP, nie jest to kosmos, ale poglądowo można zobaczyć, szykujemy teraz 2-gie wydawnictwo.

Prosiłbym o jakieś konkretne informacje, jak ze sprzęganiem, czułością mikrofonów, jak się zachowuje majk blisko i daleko od ust, wytrzymałość, jak reaguje na wysokie/niskie śpiewanie. Najfajniej jeżeli macie porównianie między tymi mikrofonami :) Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi!

Michal22

Re: EV 967/Shure beta 58a/ Sennheiser e945

Post autor: Michal22 » czwartek 23 sty 2014, 20:46

Fajna muzyka, ale jak przeczytałem, że to produkcja studyjna to się złapałem za głowę. Moim zdaniem jest to dobitna antyreklama tego studia nagrań. Materiał moim zdaniem tragicznie wydany. Fajnie gracie, wokal też fajny,nie licząc fałszowania momentami :) (dziwne, że w studiu tego nie poprawili). Ciekawi mnie ile zapłaciliście za tą EPke. Może otworzę takie studio :)

Co do mikrofonów to uważam, że najlepiej wziąć wypożyczyć ze sklepu kilka sztuk z umową, że kupicie jeden. W ten sposób można sprawdzić, który będzie się przebijał w miksie (przy waszych ustawieniach brzmienia poszczególnych instrumentów) oraz będzie pasował do głosu wokalisty.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: EV 967/Shure beta 58a/ Sennheiser e945

Post autor: Tadeo » piątek 24 sty 2014, 14:04

...
Fajna muzyka, ale jak przeczytałem, że to produkcja studyjna to się złapałem za głowę. Moim zdaniem jest to dobitna antyreklama tego studia nagrań. Materiał moim zdaniem tragicznie wydany. Fajnie gracie, wokal też fajny,nie licząc fałszowania momentami :) (dziwne, że w studiu tego nie poprawili). Ciekawi mnie ile zapłaciliście za tą EPke. Może otworzę takie studio :)

spox, nie jest tak źle a nawet powiedziałbym że jest nieźle

nie wiemy czy już nie były wykonywane na źródłowych sladach takie prace jak wyrównywanie czy strojenie (trigerowanie, reamping) itd, nie znamu budzetu jaki zespół przeznaczył na produkcję wiec do stwierdzenia o dobitnej antyreklamie należałoby podejsć z dystansem. Dobra praca wymaga czasu a ten kosztuje

Jakis czas temu pojawiła się nowa firma - lewitt. Warto rozważyć i oczywiscie słuchać porównywać jak przedmówca radzi

pozdr

ODPOWIEDZ