iPad jako sekwencer sceniczny

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
perfektsound
Re: iPad jako sekwencer sceniczny

Post autor: perfektsound » środa 23 paź 2013, 21:20

Super:) dzięki za info.BeatMaker 2 zainstalowałem. ale jak renderować te ściezki z np. Logic x ,każdą odsobno? czy jest sposób na cały aranż,ale tak by scieżki były podzielone jak w DAW...

Nie mam Logica, ale zainteresuj się opcją "Bounce" ;)

Alternatywna muzyka elektorniczna.

greggo

Post autor: greggo » piątek 25 paź 2013, 08:56

http://www.eis.com.pl/virtual/images/forum/subject/icon132.gif Czyli tak jak myślałem :) Opcję "Bounce" znam,bo przecież konwertuje projekty najczęściej do MP3. ale..... chodzi mi o to samo o co pytał przedmówca, jak rozdzielić "Tracki" tak by móc w projekcie na iUrządzeniu dokonywać korekt (mixować track) Jak ustawić format,żeby nie trzeba było każdego tracka konwertować osobno. Chyba ,że tak się nie da,co oznacza ,że Beat Maker,nie wnosi tutaj niczego innego lepszego,nowszego ,względem Garage Band.

Oczywiście ,można wkleić do tracka cały projekt w jednym pliku Mp3 i tak grać. Ale problem się zaczyna,kiedy w danym pomieszczeniu,np werbel,czy bas podbija zbyt mocno ,wtedy nie możliwości korekty. O ten multi track pytam dlatego,gdyż niektórzy muzycy budują samą stopę w jednej ścieżce i takie konwetowanie każdego z odobna zniechęca do używania np. iPada i lepiej jednak zabrać na występ ze sobą laptop. :)

perfektsound

Post autor: perfektsound » piątek 25 paź 2013, 13:35

...http://www.eis.com.pl/virtual/images/forum/subject/icon132.gif Czyli tak jak myślałem :) Opcję "Bounce" znam,bo przecież konwertuje projekty najczęściej do MP3. ale..... chodzi mi o to samo o co pytał przedmówca, jak rozdzielić "Tracki" tak by móc w projekcie na iUrządzeniu dokonywać korekt (mixować track) Jak ustawić format,żeby nie trzeba było każdego tracka konwertować osobno. Chyba ,że tak się nie da,co oznacza ,że Beat Maker,nie wnosi tutaj niczego innego lepszego,nowszego ,względem Garage Band.

Oczywiście ,można wkleić do tracka cały projekt w jednym pliku Mp3 i tak grać. Ale problem się zaczyna,kiedy w danym pomieszczeniu,np werbel,czy bas podbija zbyt mocno ,wtedy nie możliwości korekty. O ten multi track pytam dlatego,gdyż niektórzy muzycy budują samą stopę w jednej ścieżce i takie konwetowanie każdego z odobna zniechęca do używania np. iPada i lepiej jednak zabrać na występ ze sobą laptop. :)
...

Czytacie instrukcje? To podstawa, nikt w audio nie bawi się plikami mp3 :P

http://support.apple.com/kb/HT3650

greggo

Post autor: greggo » piątek 25 paź 2013, 14:28

i już Cię uwielbiam :) dzięki za pomoc

perfektsound

Post autor: perfektsound » piątek 25 paź 2013, 21:23

...i już Cię uwielbiam :) dzięki za pomoc... 

Cool

Prego!

ODPOWIEDZ