siema ;)
mam do Was pytanie.. moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi dokladnie z funckja route & send? jakie efekty mozna stosowac na kanale send i z funcja route?
dzieki z gory za odpowiedz !
FL Studio - Routing & Sends
-
Re: FL Studio - Routing & Sends
Może lepiej zacząć od podstaw?
Send - wysłanie sygnału gdzieś - zaleznie co chcesz uzyskać - możesz wysłac na kompresor czy na pogłos - co chcesz skąd chcesz ile chcesz i dodac to do sumy czy oryginalnego sygnału
Route - sama nazwa wskazuje - droga sygnału - tu ogranicza wyobraźnia - mozesz go sobie puszczac czy rozdzielać na jakiekolwiek efekty i uzyskac taki kosmos jaki tylko chcesz
Jednak podstawa to musisz wiedzieć co robi jaki efekt i co chciałbys uzyskać
Nie ma tu jakiejkolwiek porady bo jej byc nie moze - nikt ci nie będzie radził co chcesz robic czy jak masz pomysleć - to od ciebie zalezy efekt koncowy
-
Re: FL Studio - Routing & Sends
...
Może lepiej zacząć od podstaw?
Send - wysłanie sygnału gdzieś - zaleznie co chcesz uzyskać - możesz wysłac na kompresor czy na pogłos - co chcesz skąd chcesz ile chcesz i dodac to do sumy czy oryginalnego sygnału
Route - sama nazwa wskazuje - droga sygnału - tu ogranicza wyobraźnia - mozesz go sobie puszczac czy rozdzielać na jakiekolwiek efekty i uzyskac taki kosmos jaki tylko chcesz
Jednak podstawa to musisz wiedzieć co robi jaki efekt i co chciałbys uzyskać
Nie ma tu jakiejkolwiek porady bo jej byc nie moze - nikt ci nie będzie radził co chcesz robic czy jak masz pomysleć - to od ciebie zalezy efekt koncowy...
czyli np. jak na kazdy kanal osobny dam overheady, stope, werbel, hi-haty itd i pozniej na jakis inny kanal dam route [chodzi mi o te wszystkie oddzielne kanaly zestawu perkusyjnego] i wlasnie na tym oddzielnym kanale z route bede mogl zastosowac np. kompresje rownolegla i ten kanal bedzie podlegal dla tych wszystkich sciezek co wyslalem do owej szyny?
jaka jest znaczniejsza roznica miedzy send, a route? jesli nawet chodzi o ta kompresje rownolegla to moge przeciez z kazdej sciezki na send dac kompresor i bedzie to samo co z route [chyba]
nie moge tego za bardzo ogarnac ;/ dlatego jakbys mogl mnie bardziej oswiecic i wytlumaczyc lub ktos inny z tego forum bylbym bardzo wdzieczny.
ps. dzieki za odp