Zakupy na Ebay
Jak długo idzie paczka ze stanów albo Niemiec ?Czy podana orientacyjna cena jest przybliżona do ceny rzeczywistej jaką płacimy ?
Na co trzeba uważać.?
Re: Zakupy na Ebay
ile idxie? to zależy kto wiezie. Poczta,kurier,samolot,statek.
Ile płacimy? w unii tyle co wylicytujesz + przesyłka + ewentualne koszty bankowe. Z poza unii , + cło i Vat.
.
Na co trzeba uważać.?...
Praktycznie na wszystko :) Raz tylko kupowałem za pośrednictwem e'bay z Wielkiej Brytanii. Chodziło o tutoriale Cubase. Towar otrzymałem, ale nie oryginalne płyty, tylko przegrany materiał z oryginalnych. Takie coś to mogłem sobie za darmo ściągnąć, lecz chciałem mieć oryginały. No to mam :) Na szczęście u nas później wydano 2 tutoriale polskojęzyczne, które oczywiście natychmiast kupiłem.
[addsig]
...Chciałem zapytać czy moa ktoś doświadczenie, nigdy nie kupowałem za granicą.
Jak długo idzie paczka ze stanów albo Niemiec ?Czy podana orientacyjna cena jest przybliżona do ceny rzeczywistej jaką płacimy ?
Na co trzeba uważać.?...
ze stanów chyba do 150 $ jest bez podatków,a z Niemiec koniecznie wysyłka DHLposte czy jakoś tak,kosztuje 18 euro,.Wkażdym razie ma być rejestrowana przesyłka.
Jak weźmiesz zwykłą paczke za 10 euro to zapomnij że paczke zobaczysz.
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
Przeciez wszystko masz napisane w dziale pomoc na www.ebay.pl serwis taki sam jak Polskie allegro. Tak wiec uwazasz na to samo jakbys kupowal na allegro
Acha najwazniejsze to sprawdzac feedback sprzedawcy - czyli ilośc negatywów i pozytywów.
A jak już gośc ma negatywa za sprzedaż to raczej bym omijał.
[addsig]
Acha najwazniejsze to sprawdzac feedback sprzedawcy - czyli ilośc negatywów i pozytywów.
A jak już gośc ma negatywa za sprzedaż to raczej bym omijał....
.......................................
Oto i mi chodziło dopiero co założyłem PayPal i nie umiem go za bardzo obsługiwać wiem że po przelaniu złotówek z mbanku trzeba je przekonwertować na dolary lub euro. A może można odrazu zapłacić wybierając dana walute. Troche sie boje bo chce kupić Mackie Control do Logica a to kwota ok 2000zł
-
-