Asio4all - problem Winampem

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Spooky
Asio4all - problem Winampem

Post autor: Spooky » piątek 28 cze 2013, 23:03

Witam serdecznie,

mam pytanie dotyczące problemów z dźwiękiem, mianowicie podczas gdy mam włączony jakiś vsti (działający przez asio4all, żeby nie było dużej latencji) nie mogę słuchać jednocześnie muzyki z winampa, a co za tym idzie z youtube'a itp. także)

Gdy chcę włączyć jakiś utwór w winampie, pojawia się komunikat:

Nullsoft waveout plug-in v 2.3

"Określone urządzenie jest już używane. Poczekaj, aż będzie wole i spróbuj ponownie"

Miał ktoś z Was może podobny problem?

Dodam, że na komputerze nie ma takiego problemu, pojawia się on tylko na laptopie.

Z góry dziękuję za jakieś porady,

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mu_
Kontakt:

Re: Asio4all - problem Winampem

Post autor: Mu_ » sobota 29 cze 2013, 02:54

...
[...]Dodam, że na komputerze nie ma takiego problemu, pojawia się on tylko na laptopie.

[...]

Cóż... Jak tu poradzić coś sensownego w sprawie dwóch komputerów o nieznanej konfiguracji, nieznanym systemie operacyjnym itp? Bo laptop to też komputer, tak swoją drogą. Z jedynej użytecznej informacji, jaką podałeś wynika, że ASIO - taka zresztą była idea jego tworzenia - obejmuje w wyłączne władanie słabą kartę dźwiękową twojego laptopa. I nic więcej pewnego, przy podanych danych, nie da się powiedzieć, bo przecież nie będę się wysilał i zgadywał, skoro tobie nie chciało się wysilić i podać minimum informacji.

[addsig]
Kompozytor. W pełni wyposażony użytkownik wyłącznie legalnego oprogramowania i bibliotek muzycznych.

Zbynia

Re: Asio4all - problem Winampem

Post autor: Zbynia » sobota 29 cze 2013, 11:11

Te informqacje sa zbędnę

asio działa na wyłączność i tyle w temacie - polecam dobrze się zapoznać z tym formatem

ODPOWIEDZ