Witam,
Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to, czy Juno Stage umożliwia kreację brzmienia (tworzenie własnych patchy) na bazie próbek wgrywanych do / odczytywanych z pamięci.
Wyobrażam to sobie tak: uruchamiam załączony do instrumentu manager na pc, tworzę sobie nowy preset, wybieram np jeden z istniejących synthów i dodaję do niego wskazane, pocięte wave'y, przypisując je do każdego z tonów.
Czy takie czary tylko w Fantom G, Nord Wave?
Roland Juno Stage a multisample
- mr-hammond
Re: Roland Juno Stage a multisample
Czy takie czary tylko w Fantom G, Nord Wave?...
K2000,2500/2600 :)
oraz roland x6, motif i korg
oraz roland x6, motif i korg
...Czy takie czary tylko w Fantom G, Nord Wave?...
oraz roland x6, motif i korg ...
W sensie, ze tylko uzupelniles troche liste, czy Juno Stage nie posiada takiej opcji?
oraz roland x6, motif i korg ...
W sensie, ze tylko uzupelniles troche liste, czy Juno Stage nie posiada takiej opcji?
- Soundscape
- Kontakt:
...
Nie znam na tyle wersję Stage. Mogę powiedzieć tylko, że Juno-G nie odtwarza (obsługuje) multisampli. Oba modele są bardzo podobne do siebie, ale nie wiem czy w Stage nie dodali tej funkcji. Choćby ze względu na nazwę (i cenę) powinni. Ale to tylko przypuszczenia... Spróbuj wyczytać w instrukcji obsługi (która w przypadku Juno-G jest duża, obszerna a i tak niestety mało rzeczy z niej dla mnie wynika).
...
Nie znam na tyle wersję Stage. Mogę powiedzieć tylko, że Juno-G nie odtwarza (obsługuje) multisampli. Oba modele są bardzo podobne do siebie, ale nie wiem czy w Stage nie dodali tej funkcji. Choćby ze względu na nazwę (i cenę) powinni. Ale to tylko przypuszczenia... Spróbuj wyczytać w instrukcji obsługi (która w przypadku Juno-G jest duża, obszerna a i tak niestety mało rzeczy z niej dla mnie wynika).
Nie znam na tyle wersję Stage. Mogę powiedzieć tylko, że Juno-G nie odtwarza (obsługuje) multisampli. Oba modele są bardzo podobne do siebie, ale nie wiem czy w Stage nie dodali tej funkcji. Choćby ze względu na nazwę (i cenę) powinni. Ale to tylko przypuszczenia... Spróbuj wyczytać w instrukcji obsługi (która w przypadku Juno-G jest duża, obszerna a i tak niestety mało rzeczy z niej dla mnie wynika)....
Zrobilem to na samym poczatku..
Nie znam jednak dobrze angielskiej terminologii, jesli chodzi o bardziej zaawansowane echniczne okreslenia
Jedyna wzmianka, ktora znalazlem (procz odtwarzania wave'ow via usb) znajduje sie na stronie 103 - http://lib.roland.co.jp/manual/en/dl_08-25021/JUNO-STAGE_e2.pdf
Moze ktos pomoglby mi rozwiac watpliwosci?
Zrobilem to na samym poczatku..
Nie znam jednak dobrze angielskiej terminologii, jesli chodzi o bardziej zaawansowane echniczne okreslenia
Jedyna wzmianka, ktora znalazlem (procz odtwarzania wave'ow via usb) znajduje sie na stronie 103 - http://lib.roland.co.jp/manual/en/dl_08-25021/JUNO-STAGE_e2.pdf
Moze ktos pomoglby mi rozwiac watpliwosci?
- andrzeimuzyk71
Witam .czy ktoś może posiada polską instrukcje w PDF-ie do Rolanda Juno Stage. Byłbym bardzo wdzięczny.