Mackie czy RCF?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
MBrass
Mackie czy RCF?

Post autor: MBrass » wtorek 30 kwie 2013, 14:52

Witam

Planuję zakup nowego systemu nagłaśniającego. 

Natknąłem się ostatnio na sprzęt Mackie. Niektórzy dobrze mówią, a niektórzy nieco gorzej o sprzęcie spod tej marki. Do tego dochodzi praktyka i znajomość z nagłośnieniem RCF.

Najbardziej interesują mnie aktywne koulumny z mocą 400W. Waham się pomiędzy tymi dwiema opcjami. Jeśli ktoś z Was miałby w propozycji jeszcze coś innego - śmiało. Może odrzucę te dwa produkty i kupić całkiem coś innego.

Opinie, komentarze i doradzcto mile widziane. Nagłośnienie ma służyć do obsłużenia imprez okolicznościowych na salach i w restauracjach. 

Budżet na dwie kolumny do 4500zł.

Pozdrawiam!

zbig30

Re: Mackie czy RCF?

Post autor: zbig30 » wtorek 30 kwie 2013, 19:10

...Witam
Planuję zakup nowego systemu nagłaśniającego. 
Natknąłem się ostatnio na sprzęt Mackie. Niektórzy dobrze mówią, a niektórzy nieco gorzej o sprzęcie spod tej marki. Do tego dochodzi praktyka i znajomość z nagłośnieniem RCF.
Najbardziej interesują mnie aktywne koulumny z mocą 400W. Waham się pomiędzy tymi dwiema opcjami. Jeśli ktoś z Was miałby w propozycji jeszcze coś innego - śmiało. Może odrzucę te dwa produkty i kupić całkiem coś innego.
Opinie, komentarze i doradzcto mile widziane. Nagłośnienie ma służyć do obsłużenia imprez okolicznościowych na salach i w restauracjach. 
Budżet na dwie kolumny do 4500zł.
Pozdrawiam!..

nie wiem co masz na myśli, czy doły, czy też szerokie. Doły polecam rodzimej produkcji POL-AUDIO.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » środa 01 maja 2013, 21:36

Sprawdź sobie serię Mackie HD. To dość świeże konstrukcje, miło mnie zaskoczyły po poprzednich stycznościach z Mackie :) Po drobnej korekcji grają bardzo przyjemnie, mają w sobie coś takiego miękkiego, taką miękkość, która kojarzy mi się z Meyerem :)

Awatar użytkownika
fantom

Post autor: fantom » poniedziałek 06 maja 2013, 23:13

W tych pieniądzach,to polecam Mackie SRM 450 + subbas.Ja na takim zestawie gralem 3 lata imprezy na 150-200 ludzi,sprzęt gra zawodowo,pod warunkiem że mikser jest ok,u nas chodzilo też na Mackie CFX16,klawisze wpinałem i bez żadnego kręcenia korektorem dźwięk super.Jedno ale:
SRM 450 made in Italy to były ,ostatnie SRM-ki to Chińczyki o których nie wiem nic.
Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » wtorek 07 maja 2013, 01:16

Nie no błagam, tylko nie plastikowa obudowa :)

ODPOWIEDZ