Perkusyjny sampler VSTi dla bardzo wymagającego

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Robix
Re: Perkusyjny sampler VSTi dla bardzo wymagającego

Post autor: Robix » niedziela 11 lis 2012, 12:05

...
Po to wchodzę na polskie forum, żeby dowiedzieć się czegoś w języku ojczystym.

Sekunda z google nie wystarczy, nie wystarczy również z yotube. Round robin jeśli jest to znajdę - działa to strasznie dziwacznie. W impact robi się to logicznie i jest bardzo prostym i przydatnym narzędziem dla perkusistów. Kombajny są przeładowane funkcjami, może przydatnymi dla składaczy bitów. Ja składam bity znacznie bardziej archaicznie - dwoma kijami.

Nie przeczytałeś uważnie mojego wątku więc sam się zabiersz za temat od d strony. Mój pad generuje tylko impulsy w postaci nutek o bardzo krótkich wartościach. NIE MA LATCH!

Jedyne czego szukam to latch w samplerze wirtualnym (z wszystkimi innym funkcjami z impact)

pozdr
...

W Battery 3 w prosty sposób się to robi, w zakładce setup jest sekcja note i tylko klikasz na Latch i jest. Nie wiem, jak w innych samplerach jest, ale każdy powinien raczej taką funkcję posiadać.

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » niedziela 11 lis 2012, 20:26

...klikasz na Latch i jest. Nie wiem, jak w innych samplerach jest, ale każdy powinien raczej taką funkcję posiadać.

nie posiada

drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 12 lis 2012, 12:07

Jestem już po testach i battery 3 potrafi wszystko co jest mi do szczęścia potrzebne. Szkoda że nie da się taniej - ewentualnie mogę jeszcze szukać samego loopera i działać na 2 programach, albo po prostu zbierać kasę co chyba będzie bardziej korzystne.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 lut 2013, 11:05

Moim celem jest praca wyłacznie na freewarowych narzędziach więc ciągle szukam. Co prawda darmowego sensownego nie znalazłem, ale ciakawie zapowiada się niewielki i niedrogi Poise

pozdr

drummer

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 27 lut 2013, 11:11

Mytnik, kup tą baterię, po co się męczyć

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 lut 2013, 11:43

...Mytnik, kup tą baterię, po co się męczyć

bateria ma wszystko ale to kombajn jak ktoś tu na forum kiedyś ładnie napisał: nie ma sensu jeździć scanią na zakupy :)

Poza tym nie lubie inwestować w soft, nie zarabiam na muzyce, da sie za darmo z ogromnym powodzeniem i tak realizuję większość projektów. Nie męczę się, potrafie dość skutecznie dobierać narzędzia do własnych możliwości, a do sprawy podchodze kompromisowo.

drummer

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 27 lut 2013, 12:15

Jasna sprawa i racja (w szczególności kiedy to bez zarobkowa działalność). Opisuj tutaj twoje doświadczenia z tymi darmowymi wynalazkami. To cenne informacje.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 lut 2013, 13:14

...Jasna sprawa i racja (w szczególności kiedy to bez zarobkowa działalność). Opisuj tutaj twoje doświadczenia z tymi darmowymi wynalazkami. To cenne informacje. ... 

chetnie bym to wszystko kiedys zebrał w jedną całość i spisał w formie online... tylko brak sił, motywacji, czasu ...

może gdyby się znalazł ktoś chetny do współpracy to i motywacja by się znalazła.

Miałem kiedys przyjemność zrobienia demo na studio one od presonusa, świetna sprawa. Wersja artist jest dodawana do każdej karty. jest zamknięta na wtyczki ale ma praktycznie wszystko w środku do pełnej produkcji. Chciałbym sam dla siebie w końcu utworzyć taki zestaw narzędzi, ale lubię wszystko co dobre i mam za duzo tego wszystkiego. Na razie jestem na etapie samodokształcania się, żebym bardziej świadomie mógł zrezygnować z np 10 kompresorów na konto jednego czy dwóch dla mnie najsensowniejszych.

Takichch stron w sieci jest mnóstwo, ale to zazwyczaj zbieranina wszystkiego. Moją ulubioną jest 0db i nie dla tego, że piszę na forum EiS, tylko tam faktycznie jest to sensownie filtrowane.

Inaczej wygląda sprawa z 'wynalazkami' drukowanymi wydawnictwa, po jakiego grzyba mi porady prezentowane na fab filtrach czy ozonie? Jesli jest do każdego dodatku dołaczony pakiet CM studio to czego nie prezentować na tym? Eis Plus nr 1 jeszcze taki 'nasycony komercją' nie był i nr 2 już się pod tym względem wyraźnie różni, ale rozumiem - marketing, sponsorzy...  zdroworozsądkowo - jeśli są tam same podstawy to amator nie zacznie od zakupu softu

drummer

ODPOWIEDZ