Budżetowy przetwornik D/A dla S/PDiF

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
somebody-someone
Budżetowy przetwornik D/A dla S/PDiF

Post autor: somebody-someone » niedziela 27 sty 2013, 18:14

Posiadam dosyć już leciwy interfejs TC Electronic Konnekt 8. Do tej pory w zupełności wystarczało mi jedno wyjście stereo, które mam w analogu. Teraz jednak przydałoby mi się drugie dla alternatywnego miksu odsłuchowego. W tym celu chciałbym skorzystać z koaksialnego wyjścia S/PDIF. Mam pytanie: jak najtaniej rozwiązać kwestię przetwornika D/A, abym mógł wyprowadzić sobie tym złączem odsłuch na słuchawki? Znacie jakieś tanie rozwiązanie? Nie musi to być sprzęt wysokich lotów. Zależy mi na nisko budżetowym rozwiązaniu.

Z góry dzięki za pomoc!

..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Awatar użytkownika
somebody-someone

Re: Budżetowy przetwornik D/A dla S/PDiF

Post autor: somebody-someone » niedziela 27 sty 2013, 20:11

Dzięki za pomoc!

..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » niedziela 27 sty 2013, 20:31

jeszcze tutaj:

http://www.thomann.de/pl/lindy_audiokonverter_spdif_analog.htm

http://www.thomann.de/pl/lindy_audiokonverter_analogspdif.htm

drummer

TrevorMuzzy

Post autor: TrevorMuzzy » niedziela 27 sty 2013, 20:59

A ja mogę ze swojej strony polecić, właśnie pod takim kątem stare kultowe cyfrowe magnetofony DAT np Sony.

Ja mam DTC-670 i sprawuje się wyśmienicie właśnie w tym celu - konwersja, bo ja do niczego innego go nie używam.

Fakt możliwości ma różne ale w obecnej sytuacji jest to tylko konwersja.

Jeśli myśli się o czymś bardziej rozbudowanym to może warto zainteresowac się takimi DAT-ami.

Można też poczytać w sieci o konwersji o ich działaniu. Na pewno sprawdzi się bardzo dobrze.

No ale jeśli to ma być cos stricte podstawowego zwyczajnego tak od ręki to takie malutkie urządzenia na pewno załatwią sprawę.

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » poniedziałek 28 sty 2013, 13:35

Szukam czegoś najprostszego, ale również mobilnego, aby móc to spakować razem z interfejsem do torby i gdziekolwiek będę zyskać drugą parę wyjść.

Przydaje się do nagrywania, ale również do grania DJ'skiego, gdzie na drugą parę wyjść mogę kierować drugi mix. Zastanawiam się tylko powoli, czy nie taniej wyjdzie mi sprzedaż Konnekta i zakup interfejsu, który ma w standardzie 2 stereofoniczne wyjścia analagowe.

ODPOWIEDZ