Witam forumowiczów,
Korg Kronos - system error
-
Re: Korg Kronos - system error
Witaj.
Po 'zapakowaniu' systemu 2.0 (i wyższego), nie wolno instalować systemów 1.5/1.6 itp. W tej chwili Twój intrument jest zablokowany. Oznacza to, że bezpowrotnie straciłeś wszystkie swoje dane (np. combi).
Co należy zrobić? Jedyne rozwiązanie, to podłączenie do Kronosa zewnętrznego dysku DVD z płytami instalacyjnymi (obie były dołączone razem z instrumentem) i ręczna instalacja podstawowego systemu 1.0.1 (lub 1.0.4). Czas trwania takiej zabawy - ok. 40 minut. Następnie proponuję załadowanie OS 2.0.5 (najnowszy).
Pozdrawiam!
[addsig]
Korg KRONOS, Korg OASYS, Korg M3, Yamaha Motif XS, Access Virus TI
-
...
Witaj.
Po 'zapakowaniu' systemu 2.0 (i wyższego), nie wolno instalować systemów 1.5/1.6 itp. W tej chwili Twój intrument jest zablokowany. Oznacza to, że bezpowrotnie straciłeś wszystkie swoje dane (np. combi).
Co należy zrobić? Jedyne rozwiązanie, to podłączenie do Kronosa zewnętrznego dysku DVD z płytami instalacyjnymi (obie były dołączone razem z instrumentem) i ręczna instalacja podstawowego systemu 1.0.1 (lub 1.0.4). Czas trwania takiej zabawy - ok. 40 minut. Następnie proponuję załadowanie OS 2.0.5 (najnowszy).
Pozdrawiam! ...
Nie żartuj, o kur.......!:( Szkoda że wcześniej tego nie wiedziałem:/ A jeśli miałem wszystko zapisane na SSD instrumentu, tzn. Combi, Presety, Seq itp. funkcja "Save all" w osobnych 2 folderach to tych plików również nie będzie?
Dzięki za pomoc.
[addsig]
-
ufff, dzięki Remimusic za pomoc, ulżyło mi :D Właśnie dostałem wiadomość z firmy kurierskiej że napęd już w drodze oby tylko był kompatybilny i będzie dobrze, mam nadzieję.;) Widzę że 2.0.5 OS na razie wstrzymali, jakiś problem mają. Jeszcze jedno pytanie czy miałeś dziwne problemy w Karmą w trybie SEQ? Mianowicie zapisuję później utwory procedurą Save all lub Save Seq i nie zapisuje mi ustawień Karmy takich jakie ustawiłem przed wyłączeniem instrumentu. Podstawia mi inne presety arpeg. lub numery ścieżek midi sterujące wejściem i wyjściem. Czy bawiłeś się w takie rzeczy? Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam.
[addsig]
-
OK jak uruchomię go to się odezwę;) Narazie dzięki wielkie i temat do zamknięcia.
POzdrawiam