Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Kyle - Posty:923
Re: Monitory + interfejs
Co do monitorow to rzeczywiscie nowosc - zdaje sie konkurencja dla Adama i nawet niezłe maja pasmo tylko ta moc - 100 Watt? czy to nie za malo? Przy temacie Adama A5x ktory ma taka sama moc były rozne negatywne opinie na ten temat wiec zastanawiałbym sie..
Jedyne negatywne opinie nt. A5X to spotkałem tylko na tym forum, w jednym z tematów i już widzę plota się mnoży. Moim zdaniem taka moc dla takich maleństw i tak jest spora - w końcu one mają woofer 5" (tzn. odpowiada on gabarytowo modelom z 5" wooferem konkurencji, bo ADAM robi przewymiarowany o 0,5" kosz). Ja bym nie kupił EVE audio z powodu tylnego bassreflex. A jeśli chodzi o zbyt małą moc jak na mikro monitorek to tylko po ADAM A3X bym jechał i wyzywał je od komputerowych głośniczków (25W na basie i wooferek 4", generujący podbity bas, którego nie można skorygować, bo nie ma regulatorów obecnych dopiero od A5X w górę).
-
Paweł - Posty:864
...Jedyne negatywne opinie nt. A5X to spotkałem tylko na tym forum, w jednym z tematów i już widzę plota się mnoży...
Mnoży jak mnoży, ja tak uważam od kiedy je usłyszałem i zdania nie zmieniam.
Anyway, nie skreślałbym generalnie Focusrite'ów, to fajne interface'y. Jednak 6 USB czym jak czym, ale latencją do grania na żywo nie grzeszy niestety. Co nie zmienia faktu że np. do rejestracji, w tej cenie to fajna propozycja.
M-Audio z serii Profire niestety się psuje nagminnie. Zwykle po gwarancji, więc też nie jest to dobry pomysł.
Presonusy rzeczywiście zdają się mieć niską latencję, ale piszę "zdają się" bo nie porównywałem żadnego bezpośrednio na tym samym komputerze ze znanym mi sprzętem.
-
simonbeatz - Posty:5
autor: simonbeatz » środa 12 wrz 2012, 23:54
...NI ma większe możliwości w stosunku do 22 - z presonusa nie lepiej 44?możesz szybko zauważyć że tych kilka dodatkowych wejść i wyjść jednak by się przydało...
No właśnie, ale po co mi te wyjścia? Potrzebuje tylko podłączyć odsłuch i mam nadzieję że FLS nie będzie mi zacinać przy zbyt wielu śladach bo teraz niestety mam z tym problem. Nie będe w przyszłości podłączał mikrofonu bo wokale nagrywamy u kumpla w jego 'studiu' ja zajmuje się tylko produkcją???