Po co ci sprzęt skoro instrukcji nie potrafisz przeczytać?i po co ci mikser skoro nie wiesz po co go masz?
Jesteś w stanie chociaż określić co chcesz uzyskać?
Po co ci sprzęt skoro instrukcji nie potrafisz przeczytać?i po co ci mikser skoro nie wiesz po co go masz?
Jesteś w stanie chociaż określić co chcesz uzyskać?
Mam zamiar zrobić tak że mikser będzie służył do prowadzenia monitorów studyjnych do komputera.
a przedwzmacniacz z mikrofonem będzie służył do zarejestrowania lepszej jakości sygnału na wyjsciu do karty dzwiękowej podłączając go do Wejscia liniowego.
A w instrukcji mackie 1202 vlz 3 nie ma jak i do czego podłaczyć sprzęt.
Z zestawu powyżej zasilacz wylatuje bo to jakieś totalne badziewie, równie dobrze można by kupić jakiegoś no name.. Ramy Corsaira są generalnie ok i mam je w domowym komputerze ale...są WOLNE!
SDD kingstona bym nie brał. Samsung ma najlepszy produkt w tym przedziale cenowym, ewentualnie OCZ ale Samsung jest mniej awaryjny i w testach wypada najlepiej.
cpu i7 2600K
ram Patriot Viper Xtreme division 4
psu Thermaltake ToughPower XT
SSD Samsung 830
mobo ASRock z77 Fatal1ty PRO(możliwość utworzenia dysku twardego z niewykorzystywanej pamięci ram)
gpu Gainward GTS 560
hdd WD wd10ezrx
cooler SilentiumPC Fortis
To jest bardzo stabilny i PEWNY zestaw.
Sam posiadam podobny tylko troszkę lepsze parametry.
gtx560 miało być
Możesz wszystko kupić u mnie w sklepie;)
Dobra, ale co w tych zestawach robi ASSRock?
...
Dobra, ale co w tych zestawach robi ASSRock?...
ASRock to nic innego jak platforma testowa Asusa. Dwa jest to najlepiej wyposażona płyta główna w tej cenie czyli około 800zł, często jest porównywana z droższymi modelami innych marek.
...ASRock to nic innego jak platforma testowa Asusa. Dwa jest to najlepiej wyposażona płyta główna w tej cenie czyli około 800zł, często jest porównywana z droższymi modelami innych marek....
Nie mówię że nie, dawniej to była po prostu tańsza marka Asusa. Tego modelu osobiście nie znam, ale nieco starsze ASRocki nie powalały jakością i niezawodnością. Wiem że teraz nie ma już nic pewnego w tej branży (już nawet nie chcę przypominać sobie ilości padniętych Asusów żeby się nie denerwować), ale jak dla mnie jest to wciąż marka podwyższonego ryzyka.
...
...ASRock to nic innego jak platforma testowa Asusa. Dwa jest to najlepiej wyposażona płyta główna w tej cenie czyli około 800zł, często jest porównywana z droższymi modelami innych marek....
Nie mówię że nie, dawniej to była po prostu tańsza marka Asusa. Tego modelu osobiście nie znam, ale nieco starsze ASRocki nie powalały jakością i niezawodnością. Wiem że teraz nie ma już nic pewnego w tej branży (już nawet nie chcę przypominać sobie ilości padniętych Asusów żeby się nie denerwować), ale jak dla mnie jest to wciąż marka podwyższonego ryzyka....
No cóż... zależy jak się trafi mimo że przecież wszystko leci taśmowo.
Ech panowie ale się zapędziliście bez sensu....dałem tylko przykład co można mieć zamiast znaczka dell
fantom - klikniesz w link przy produkcie to zobaczysz skąd jest cały zestaw :)
i taniej jak proline
Aksel
sory ale to BARDZO DOBRY ZASILACZ - chyba nie słyszałeś o firmie Thermaltake
owszem można poszukać czegoś z certyfikatem 80 plus na przykład ale w tym wypadku moc jak i cena jest ok (efektywność 70%)
Ten SSD kingston jest całkiem dobry (napewno lepszy niż wiele innych na sandforce - przynajmniej działa bezproblemowo)
Wyskakujesz z samsungiem - ilu to ja już słyszałem co to się tak strasznie podniecali(sory za określenie) ale pamiętaj że jest ZAUWAŻALNIE droższy a naprawdę jego cena nie warta jest dopłacania dla praktycznie niewidocznej różnicy (niestety w normalnej pracy nie da się jej zauważyć - na obydwu wszystko zapier....a)
kingston dziś 330 pln - a samsung 513pln - nie mów że warto dopłacić - warto to dopłacić i wziąć DWA KINGSTONY do RAID 0 i zjeść samsunga ze smakiem
nie sądzisz?
Pamięci - w jakim celu proponujesz 16GB w cenie ponad 60 pln wyższej skoro tej różnicy w prędkości I TAK NIKT NIGDY NIE ZOBACZY?
przecież to bezsens - bijemy rekordy w oc czy jak?
Tym bardziej że mozna taniej kupić CL9 z normallnym napięciem zasilania 1.5V i jeszcze je obniżyć a w proponowanych przez ciebie mamy aż 1.65V?
Czy nie wiesz że sandy średnio lubi tak wysokie napięcie?(działać działa ale to zalecany max przez intela)
Co do płyty - nie widzę sensu bo każda ASRocka posiada tą możliwość bo od tego jest soft zwany FastRam
przydatne to w paru zastosowaniach ale z muzyką nie mających nic wspólnego więc szkoda na to czasu jak i dopłacania do fatality
po co taka grafika?Kolega chce tworzyć muzykę a nie grać - wybrałem tą TYLKO ze względu na bezproblemowe połączenie kilku wyświetlaczy o wyższej rozdzielczości niż oferuje to wbudowane w procek - można jej w ogóle nie brać gdy się korzysta z monitorów full hd
więc zapędziłeś się z deka
WD - ok w sumie wyboru już nie ma - albo seagate albo WD - gwarancja też tylko 2 lata i podobna awaryjnośc niestety (czyli nie mała)
ale nie 1TB tylko 2TB z racji na duże banki a i miejsce lepiej żeby było
Dzięki temu oszczędzamy kilka stówek(mamy na jeden 24 calowy monitor) nic nie tracąc - a jeśli tracimy to co najwyżej kilka punktów w benchmarkach co przecież nie ma żadnego znaczenia
Troszkę się zapędziłeś z wyborem
Paweł
a co ma robić?Proponujesz coś lepszego?Asusa mającego problemy z pamięciami czy może piszczącego MSI albo niestety już słabej jakości Gigabyte(to co robili dla s.775 to było mistrzostwo - potem już bardzo słabiutko)?
Mam okazję od pewnego czasu(w sumie od wyjścia sandy bridge) działać na kilku asrockach i spisują się wręcz doskonale - także po OC
To nie te czasy kiedy Asus pod tą marką robił najtańszy chłam by konkurować z ECS - Asrock naprawdę mocno do przodu wybił i bezproblemowo konkuruje z najlepszymi także pod względem jakości
Aksel
Była - obecnie od paru lat samodzielna firma