Mikrofon pojemnościowy ok.1000zł
Planuje zakup mikrofonu pojemnościowego za około 1000zł do wokalu.Myślałem o mxl 1006bp,ale może jest jakis lepszy za mniejszą cenę,albo dużo lepszy a niewiele droższy :) ?.Czy warto do zasilenia takiego mikrofonu kupic przedwazmacniacz za nie wiecej niz 600zł w sytuacji gdy mam konsoletke behringera z fantomem?Czy różnica w brzmieniu będzie duża?Jaki przedwzmacniacz wybrać?

Re: Mikrofon pojemnościowy ok.1000zł
...Planuje zakup mikrofonu pojemnościowego za około 1000zł do wokalu.Myślałem o mxl 1006bp,ale może jest jakis lepszy za mniejszą cenę,albo dużo lepszy a niewiele droższy :) ?.Czy warto do zasilenia takiego mikrofonu kupic przedwazmacniacz za nie wiecej niz 600zł w sytuacji gdy mam konsoletke behringera z fantomem?Czy różnica w brzmieniu będzie duża?Jaki przedwzmacniacz wybrać?
...
Witaj, różnica w brzmieniu jest moim zdaniem znaczna - warto kupić przedwzmacniacz. Sam sprzedaję teraz zestaw sprzętowy, gdzie jest i przedwzmacniacz mikrofonowy firmy DBX i mikrofon MXL 2003, i pop-killer i jeszcze coś, ale o tym na emaila - jeśli jesteś oczywiście zainteresowany. Pozdrawiam

Witaj, różnica w brzmieniu jest moim zdaniem znaczna - warto kupić przedwzmacniacz. Sam sprzedaję teraz zestaw sprzętowy, gdzie jest i przedwzmacniacz mikrofonowy firmy DBX i mikrofon MXL 2003, i pop-killer i jeszcze coś, ale o tym na emaila - jeśli jesteś oczywiście zainteresowany. Pozdrawiam