Witam,
Mam problem z kontolerem midi Akai LPK25. Próbowałem skonfigurować klawiaturkę w Abletonie 8 oraz w Pro Toolsie, bez rezultatów. Akai piszę u siebie, że jest to sprzęt typu plug&play, sterowników żadnych nie ma do tego urządzenia.
Proszę o pomoc i pozdrawiam :)
Akai LPK25
- MartinRosa
Re: Akai LPK25
Jedyny problem jaki widzę to problem z czytaniem instrukcji i obsługą oprogramowania do edycji presetów.
- MartinRosa
Tak jak napisałem i można z tego wywnioskować, że instrukcji obsługi nie ma. To dziwne, ale dołączyli jedynie papierek z instrukcjami bezpieczeństwa i gwarancją, a fukncję tego kontrolera są opisane na opakowaniu. W wielkiej teorii, podłączamy i powinno grać. Co do presetów to edytowałem je w dowolny, chyba każdy możliwy sposób. Na płycie załączonej jest tylko programik, który pozwala na wybranie źródła i właśnie edycji presetów. Po odpowiedniej konfiguracji nie ma efektu.
Mam Windowsa 7 Ultimate SP1, proszę dalej o pomoc i pozdrawiam :)
A dokumentację dostępną TUTAJ ściągałeś?
- MartinRosa
Tak, wszystko co było dostępne na stronie AkaiPro brałem pod uwage i przestudiowałem... Bez rezultatu.
- MartinRosa
Dodam jeszcze, że używam M-Audio FastTrack'a jako interfejsu audio.
- MartinRosa
Udało mi się skonfigurować klawiaturkę do pracy w Abletonie, musiałem pozmieniać wpisy w rejestrze w tym celu... W Pro - Tools'ie dalej nie działa, czekam dalej na pomoc
Dziwna sprawa, u mnie tak jak napisali - działa plug&play, zero problemów zarówno na moich komputerach jak i komputerach znajomych...