FireWire na chipsecie TEXAS - gdzie kupić?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
abproject
FireWire na chipsecie TEXAS - gdzie kupić?

Post autor: abproject » piątek 13 lip 2007, 16:47

Witam.

Chciałbym sie zwrócić z prozbą o namiary gdzie w kraju mógłbym kupić kontroler pci... fire - wire na chipsecie TEXAS.

Google, wyszukiwarki,telefony do sklepów z tym sprzętem... nigdzie tego nie ma !!!

Dystrybutor ADS kart Pyro - rekomendowanych przez Avid zbiera zapisy na te karty, podobno europejski przedstawiciel sie zgubił...

Wypróbowałem kilka kart na chipsetach NEC, VIA ... i każda nie jest stabilna we współpracy z POWERCORE.

Może ktos z WAS jest w posiadaniu karty na chipsecie TEXAS i leży gdzieś tam, niepotrzebna.... chętnie odkupie.... :)

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Zbynia

Re: FireWire na chipsecie TEXAS - gdzie kupić?

Post autor: Zbynia » sobota 14 lip 2007, 01:58

allegro....co do google to pewnie zle wpisujesz haslo....coz wyszukiwarki......

abproject

Post autor: abproject » sobota 14 lip 2007, 14:33

...allegro....co do google to pewnie zle wpisujesz haslo....coz wyszukiwarki.........
karta zamówiona na ebay'u... szkoda.. ze np. Audiostacja, oficjalny dystrybutor TC Electronic nie jest w posiadaniu takich kart. Klient, który dokona zakupu nie kupuje " kompletu "... jest skazany kombinować na własną rękę skąd dorwać peryferia...

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 15 lip 2007, 10:59

Obys nie trafil tak, jak bylo u kolegi - Powercore Firewire + FF800 dzialal na chipie Texas dobrze, jesli PoCo nie bylo obciazone wtyczkami wiecej niz w ok 50% (2 DSP). Jesli bylo wiecej - pojawily sie trzaski.
Dokladnego symbolu tego Texasa nie znam.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

abproject

Post autor: abproject » niedziela 15 lip 2007, 11:29

...Obys nie trafil tak, jak bylo u kolegi - Powercore Firewire + FF800 dzialal na chipie Texas dobrze, jesli PoCo nie bylo obciazone wtyczkami wiecej niz w ok 50% (2 DSP). Jesli bylo wiecej - pojawily sie trzaski.
Dokladnego symbolu tego Texasa nie znam....
Cóż ... zamówi sie następną

Problem tkwi właśnie w szczegółach i na dodatek jeśli karta ma pracować we współpracy z PC. W sieci sporo jest wątków opisujących takie akcje,na zagranicznych forach... każdy windows w powiązaniu z innymi peryferiami staje sie przypadkiem indywidualnym.

Kilka dni temu ściągłem znajomego i jego PC. Komputer na płycie głównej ABIT z wbudowanym portem Fire - właśnie na Texas. Pod Cubase śmigało zawodowo... i to mnie zagrzało ... ja jadę na Asusie i zintegrowanych portów niestety brak.

paradox77

Post autor: paradox77 » czwartek 15 gru 2011, 14:39

...Obys nie trafil tak, jak bylo u kolegi - Powercore Firewire + FF800 dzialal na chipie Texas dobrze, jesli PoCo nie bylo obciazone wtyczkami wiecej niz w ok 50% (2 DSP). Jesli bylo wiecej - pojawily sie trzaski.
Dokladnego symbolu tego Texasa nie znam....

Witajcie

Mam problem z TC powercore FireWire,jak włącze 2 wtyczki z powercora obojętnie jakie i gdzie to trzeszczy że masakra a jak włącze jedną działa ok

Windows 7 64 bit,Cubase 5,Płyta gł ASUS EVO

Podłączone przez fire wire z tyłu obudowy i do powercore jescze interfejs TC Konnekt 8

perfektsound

Post autor: perfektsound » czwartek 15 gru 2011, 15:21

Sprobuj zmienic wielkosc bufora w ustawieniach Powercore - cos wiekszego niz standartowe 1x.

Ja mam zestaw Powercore plus TC Konnekt 24D, samo wlaczenie Powercore ,nawet bez DAwa powoduje natychmiast zalaczenie sie szumu w monitorach.

Mam problem z TC powercore FireWire,jak włącze 2 wtyczki z powercora obojętnie jakie i gdzie to trzeszczy że masakra a jak włącze jedną działa ok

Windows 7 64 bit,Cubase 5,Płyta gł ASUS EVO

Podłączone przez fire wire z tyłu obudowy i do powercore jescze interfejs TC Konnekt 8
...

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Andyeis

Post autor: Andyeis » czwartek 15 gru 2011, 20:23

...Witam.

Chciałbym sie zwrócić z prozbą o namiary gdzie w kraju mógłbym kupić kontroler pci... fire - wire na chipsecie TEXAS.

tutaj masz namiary

Impakt Sp. z o.o. (Oddział Poznań)
ul. Wrzosowa 4
62-040 Puszczykowo Stare k/Poznania

Tel. +48 (61) 898-32-23
Fax.+48 (61) 898-32-23

http://www.impakt.com.pl
info@impakt.com.pl

Niemiecka robota na texasie
www.delock.com

Kupiłem po rozkalibrowaniu sztczytu sztuki ińżynierskiej czyli gniazda minifirewire w moim Ausie

Karta sprawdzona we spólpracy z konektem live
NIgdy nie miałem ani jednego problemu przy tej konfiguracji

IR0
Kontakt:

Post autor: IR0 » piątek 16 gru 2011, 17:48

Ja zawsze mam u siebie na stanie takie kontrolery.
Mówiłem gościom z Audiostacji, ale chyba zapomnieli.
http://www.iro.info.pl/hamac.htm

VaMVampirE

Post autor: VaMVampirE » piątek 16 gru 2011, 21:53

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000002178 StartFragment:0000000510 EndFragment:0000002162

Problemy z powercore na Windowsie to nie wina samego kontrolera, a tego połamanego systemu.

Na win XP powercore compact z Virusem śmigał mi z motu travelerem w szeregu na chipie TI, musiałem mieć ustawione 192 sample w sterach dźwiękówki.

Na tym samym lapku Win 7 nie potrafił nawet motu poprawnie obsługiwać samej dźwiękówki.

Testowałem na wielu laptopach, kupiłem kartę SIIG FW i dalej nic. W końcu na laptopie siostry z wbudowanym chipsetem FW agere (czy jakoś tak) i kartą SIIG, jakoś zadziałało (karta na SIIG, poco na agere). Ale i tak czasami zapiszczało.

Finał sprzedałem laptopa, kupiłem używanego macbooka i na jednym FW śmiga mi wszystko bez problemów.

Problemy z jednym FW miałem następujące: piski i przerwy w dźwięku, nawet z firefoxa, 1 plugin na poco jakoś szedł, dwa trzaski zrywanie, trzy wtyczki wyświetlały „disabled”, reset poco = bsod.

Sprawdziłem w pracy na kompie z FW via i SIIG na przejściówce z PCI-e x1, grało przy 256 samplach, 48kHz.

Ratuje cię dwa kontrolery, nie fizyczne porty, a dwa układy FW w kompie.

Pozdrawiam,

VV

ODPOWIEDZ