Serwis kolumn głośnikowych KRAKÓW

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
grzygorz
Serwis kolumn głośnikowych KRAKÓW

Post autor: grzygorz » poniedziałek 24 paź 2011, 05:14

Witajcie,

Swego czasu oddałem na gwarancję wieżę Philips, coby wymienili mi wysokotonowca, który się upalił. Wymienili, ale kolumnę źle skleili i efekcie nie da się słuchać stopy bądź basu solo, gdyż powietrze ucieka szczelinami i słychać bardzo głośne "furczenie" ; ucieka zarówno miejscami sklejenia jak i przy tweeterze. Bardzo dobrze znam te kolumny i używam ich do odsłuchiwania materiałów więc zależy mi na przywróceniu ich, jako kompletu, do życia.  Czy ktoś z Was zna kogoś prywatnego z Krakowa i okolic, bądź cały serwis, który tym się zajmie?  Frown Najpewniej trzeba rozebrać kolumne i skleić poprawnie spowrotem (kolumny drewniane) .

Zbynia

Re: Serwis kolumn głośnikowych KRAKÓW

Post autor: Zbynia » poniedziałek 24 paź 2011, 08:39

Po pierwsze to nie serwis RTV a po drugie od tego masz gwarancję....Trzeba patrzeć co sie odbiera z serwisu

Awatar użytkownika
grzygorz

Post autor: grzygorz » poniedziałek 24 paź 2011, 11:30

...
Po pierwsze to nie serwis RTV a po drugie od tego masz gwarancję....Trzeba patrzeć co sie odbiera z serwisu...

Dlatego nie napisałem, że potrzebuję serwisu RTV. To było w ostatniej chwili, gdy była ważna gwarancja. Oddałem je ponownie, by naprawili te usterkę, ale żadne zmiany się nie pojawiły, więc postanowiłem, że czwarty raz (wceśniej padł laser) nie będę się tam wracał i panom podziękuję za współpracę - wtedy nie miałem niczego innego i byłem pozbawiony swoich głośników przez dwa miesiące.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 24 paź 2011, 22:02

I bardzo źle zrobiłeś - mają naprawić tak by sprzęt był w 100% sprawny - jak nie daja rady albo przekraczają ilośc napraw to wymiana na nowy - jak nie produkowany to coś w zamian albo kasa

pozatym jest rękojmia ale akurat jak skorzystałes z gwarancji to przepadła

teraz pozostaje ci zalanie kolumn wikolem by nie furczało

ODPOWIEDZ